Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kenyérsütőgépben készült fehér kenyér

Kenyérsütőgépben készült fehér kenyér
Kenyérsütőgépben készült fehér kenyér
185 perc / előkészület: 5 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta szerettünk volna egy kenyérsütőt párommal, és most végre találtunk akcióban, azóta hetente kétszer sütök (kettőnknek), imádjuk. :) Anyunak is van, de nagyon rég használtuk, viszont most előkereste az összes receptjét, ez is egy ilyen név nélküli, valakitől kölcsönkért fénymásolatból van, és sokkal jobb receptek vannak benne, mint a géphez kapott könyvecskében. Ez volt az első saját kenyerünk, és egyáltalán nem bántuk meg. Sokkal finomabb, teltebb íze van, mint a boltinak, ráadásul nem szárad ki olyan hamar (én a 2 napos bolti kenyeret már nem szeretem, ebből meg, ha marad, még 3-4 naposan is jóízűt lehet enni). Egyszóval bátran ajánlom, és nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! :) A hozzávalóknál a nem zárójeles számok a 700 g-os kenyérre vonatkoznak, zárójelben a kilós adagok.

hozzávalók / 4 adag

A 70 dkg-os kenyérhez

Az 1 kg-os kenyérhez

ajánlat

Vajjal, felvágottal, sajttal, sonkával, lekvárral, mézzel, bárhogyan - de leginkább melegen, magában. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dagasztókés(eke)t rögzítjük a kenyérsütő forma alján.
  2. A hozzávalókat a leírt sorrendben a formába tesszük, vagyis alulra a víz, rá a liszt. (A tejport én el szoktam keverni a liszt tetején, majd csinálok három egymással nem összeérő kis lyukacskát, és a két szélsőbe teszem a sót, illetve a cukrot, a középsőbe pedig az élesztőt, de úgy, hogy még véletlenül se érjen össze (idejekorán) a sóval vagy a cukorral. A vajat csak úgy valahova rá szoktam dobálni kisebb darabkákban.)
  3. A formát beletesszük a kenyérsütőgépbe, és rögzítjük.
  4. Kiválasztjuk a programot, Normál (1-es) vagy Gyors (nálam 6-os) lehet, bár én még a gyors programot nem próbáltam. Beállítjuk a tömeget és a színt, és ha kell, az időzítést, majd elindítjuk.
  5. Sütés után én azonnal ki szoktam borítani, és pár percre letakarni egy tiszta konyharuhával. (FONTOS: mielőtt belevágnánk a kenyérbe, ne felejtsük el kiszedni a dagasztólapátot - én rögtön első alkalommal összekarcoltam, mert rövidebbnek gondoltam, és azt hittem, még vághatok. :))
  6. Jó étvágyat! :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 208
össznézettség: 52 695
elküldve: 7
receptkönyvben: 68
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

nikipszilon

Mióta szakács: 2013.01.15.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: köret

egyéb elnevezések

első kenyerem kenyérsütőgéppel, fehér kenyér, fehér kenyér gépben, fehér kenyér kenyérsütőgépben

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gőzölög
gőzölög Mon, 2015-05-25 16:01

Elolvastam, de ahány ház annyi gép, én is francia program, 60dk liszt, de ehhez a prghoz elég a 3,5 víz, az én gépemhez, alulra teszem, meleg víz joghurttal, cukor, egy fél csomag por élesztőt (7g fele) is bele a vízbe, rá liszt a csipet köménnyel, csipet amarántal elkevert, közepére só két oldalra 2 evőkanál olaj, lezár, melegszik 10percet, és dagaszt...az ejtésnél ki a két lapát, megsül, 15 percet hagyom, utána kiesik, pihe-puha, finom! (4--5 nap is a joghurttól)

sheenka79
sheenka79 Thu, 2013-04-11 09:27

Sziasztok! Az én receptem az alábbi (sorrendben írtam,ahogy bele kell tenni):
4 dl víz,
3 kk só,
6 kk cukor,
60 dkg liszt,
1,5 dkg élesztő (por nekem nem tetszett,nem lett olyan szép magas),
2 ek olaj (ezt később szoktam beletenni, mikor jelez a gép).
Tejport nem szoktam beletenni, ezért nem írtam. Egy kilós kenyeret sütök,a francia kenyér programmal. Nekem az jobban bejött, lágyabb a kenyér,mint a normál progival.:) Ha zavar,hogy a kenyér teteje nem olyan barna,mint az alja, az utolsó kelesztés után,mikor elkezdené sütni, kend be tojás fehérjével a tetejét.:)
Nem szoktam rögtön kivenni,kb. negyed órát melegítem,de ez nem kötelező. Mindenképp várj a szeleteléssel,míg kihűl!
Ha valaki Update diétán van, kevesebb liszt kell bele, mert több vizet vesz fel,mint a sima liszt,és figyeljen a négyszeres cukor adagra!

1146
víz 275 ml
finomliszt 450 g
tejpor 22.5 g
7.5 g
cukor 10 g
vaj 25 g
instant élesztő 2.5 g
víz 375 ml
finomliszt 575 g
tejpor 30 g
10 g
cukor 15 g
vaj 40 g
instant élesztő 5 g