Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi ételízesítő Iluskától

Házi ételízesítő Iluskától
Házi ételízesítő Iluskától
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Használatkor az ételt óvatosan sózzuk! Finomabb, mint a boltban kapható ételízesítők.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Több évig is eláll.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nyersen ledarálunk minden alapanyagot (én durva tárcsás reszelőgéppel szoktam).
  2. Jól összekeverjük a sóval.
  3. Üvegekbe nyomkodjuk.
  4. Lezárjuk, és hűvösre tesszük.
  5. Felbontás után hűtőben tartandó.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 412
elküldve: 11
receptkönyvben: 445
elkészítve: 14/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
718 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: befőttek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: kompót, befőtt, télire

egyéb elnevezések

ételízesítő házilag, házilag készített ételízesítő,leves ízesítő,ételízesítő

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

timcsi94
timcsi94 Tue, 2012-08-21 15:33

Mitől áll el? Mitől marad tartós? Meddig marad az egyáltalán? Az írt mennyiséghez hány és mekkora üvegekre lesz szükségem?

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2012-08-21 19:43

Szia!A só tartósítja.Nekem még van tavaly készített,azt használom ízesítőnek.Pontosan nem emlékszem,mivel utoljára tavaly csináltam,de 8 vagy 10 ilyen 'erős pista' nagyságú üveggel lett.Üdv!Ilus

Szilviaa
Szilviaa Sun, 2012-07-01 18:30

Szia!
A darálás után milyen állagú lesz? Mint mondjuk a delikát, vagy pedig olyasmi, mint a húsleves kocka? Tehát szórnom kell majd, vagy kanállal adagolni? Mert olyan üvegeket készítek elő neki. És hány üveg lesz ebből a mennyiségből?
Nekem is megterem hozzá minden a kertben, kivéve a zellert, mert azt nem szeretem, így nem ültettem. De gondolom nem probléma, ha kimarad belőle.
Nagyon szuper receptnek tűnik, köszi, hogy megosztottad! Szilvi

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2012-07-01 18:57

Üdv!Mivel a zöldségek nyers állapotban lesznek darálva,így nedves állaguk lesz.Igen kanállal tudod majd adagolni.10-12 db kis,üvegnyi lesz.A zeller pedig a levesnek is jó ízt ad,kár,hogy kiakarod hagyni.
Én imádom,több mindenbe használom ízesítőnek.Még van pár üvegnyim a következő adag készítéséig.Sok sikert! :-))

Szilviaa
Szilviaa Sun, 2012-07-08 06:19

Na megcsináltam, tegnap már a második adagot, mert az elsőnek a felét szétosztogattam. A tegnapit kicsit másképp, a tv paprikát kicseréltem piros pritaminra, csak és kizárólag a színélmény miatt, és tettem hozzá egy kevéske erőset is. Este meg észrevettem, hogy a fokhagymák ott figyelnek a kamrában, de az totál véletlenül maradt ki belőle.
A következő, ha megértek majd az erős paprikáim, akkor az erős paprikakrémed lesz.:)
S bár mi hordós savanyúságot csinálunk minden évben, így idén is (mert nincs vele macera, ahogy érik, úgy dobálok bele mindent), de azért most nem hagyom ki a csalamádédat sem.
Köszi!

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2012-07-08 21:04

Az ételízesítőt majd meglátod, milyen nagy hasznád veszed!Az erős pistát is nagyon szeretjük.A csalamádéban sem fogsz csalódni,annyira finom!! Sikeres főzőcskélést a továbbiakban is!! :-))

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sun, 2011-09-11 11:35

Szia Iluska! Köszi a receptet már elkészült!Pihen a kamrában.Én nem használok semmiféle bolti ízesítőt mert Na-benzoát érzékeny vagyok. Nagyon örülök ennek a receptnek, mert a hozzávalók adottak a kertből, így nagyon könnyen eltudtam készíteni.Puszi Marika

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2011-09-11 14:13

Szia maria!Akkor te is úgy ügyeskedsz,ahogy én is.Nekem is minden megtermett hozzá a kiskertemben!Örülök,hogy megcsináltad,és majd meglátod,milyen kellemes lesz az illata,ha használni fogod!! :-))

Anzsalej
Anzsalej Thu, 2011-09-08 23:18

Kedves Iluska! Őszintén örülök a receptednek és még nagyobb örömmel üdvözlöm az ötletet, hogy félre a bolti, ízfokozós, tartósítós cuccokkal! Én abszolut ellenzem az olyasfajta "élelmiszereket". Én 3 pici lányka anyukája vagyok és fogom venni az időt és a fáradságot, hogy az általad leírt receptet megvalósítsam. Köszönet érte!

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2011-09-09 12:22

Üdv Anzselej!Örülök,ha így vélekedsz!Minden évben csinálok ilyet,mert az üzletben nem kapnék hasonlót.Igen vedd a fáradságot,hisz a házi mindenből jobb!!!!Puszillak

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Thu, 2011-09-08 12:27

Szia Iluska!
Kérdezni szeretném azonnal belerakod az üvegbe, vagy vársz vele, hogy átjárja a só? Nem barnul meg nagyon,és nem veszt az ízéből?Köszi a választ Marika

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2011-09-09 12:18

Üdv maria!Igen azonnal üvegbe teszem.Nem barnul,az ízéből sem veszít.
Nővéremnek is adtam belőle,mindig féltve teszi az ételbe,mert sajnálja,hogy elfogy......

386
sárgarépa 10 db
fehérrépa 6 db
zeller 3 db
karalábé 2 db
vöröshagyma 7 közepes fej
fokhagyma 3 fej
tv paprika 4 db
zellerlevél 5 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
70 dkg