r
Nosalty Logó

Házi cipó

Hajni pöttyös konyhája
Házi cipó
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

389
Kalória
9.7g
Fehérje
66.1g
Szénhidrát
8.6g
Zsír
37.2g
Víz
-
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
2.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 389 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4796.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    3585 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    396.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    223.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

  1. A tejet és a vizet összeöntjük, langyosra melegítjük, majd beleszórjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. A lisztet beleszitáljuk egy kelesztőtálba, hozzáadjuk az olajat, a sót és a felfutott élesztős keveréket. Alaposan kidagasztjuk, majd lefedjük és a duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt enyhén lisztezett felületre borítjuk, és az ujjbegyünkkel szétnyomkodjuk, majd sziromhajtással meghajtogatjuk. 30 percet lefedve pihentetjük. Újból kiborítjuk egy enyhén lisztezett felületre és cipót formázunk belőle.
  4. Sütőpapírral ellátott tepsi közepére helyezzük, lefedjük és megkelesztjük. A sütő aljába egy edénybe vagy egy másik tepsibe vizet teszünk, előmelegítjük 200 fokra, így gőzt képezünk benne. Ha megkelt a cipó, vízzel lespricceljük, megszórjuk szezámmaggal (elhagyható), tetszés szerint bevagdossuk és a sütőbe helyezzük, körülbelül 25-30 percig így sütjük.
  5. 30 perc után kivesszük a vízzel felöntött edényt vagy tepsit, és további 15-20 percet még sütjük. Langyosra vagy teljesen kihűtve szeleteljük és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x30

A sziromhajtás a következőképpen történik. A tészta egyik szélét megfogjuk elkezdjük felfelé húzni, majd áthajtjuk a vele szemben lévő oldalra, közben forgatjuk a cipót és 4-5 ilyen hajtással körbeérünk a tésztán. A hajtás mindig alulra kerüljön, így a teteje feszes és szép sima lesz.

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek