Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőzacskóban sült kenyér

Sütőzacskóban sült kenyér
Sütőzacskóban sült kenyér
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudtam, hogy csináljak hot-dog kiflit, zsemlét vagy kenyeret úgy, hogy ne kelljen vizes tepsit tenni a sütőbe, de legyen gőz a tésztának a jobb állagért, ekkor jött a megvilágosodás, és kipróbáltam sütőzacsiban, ha a húsoknál bevált, miért ne lenne jó máshoz is, a végeredmény nagyon jó lett.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt, cukrot és a vizet kelesztjük picit, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
  2. Ha kész, olajozott tálban kelesztjük 1 órát.
  3. Ezután formázzuk a tésztát, minél vékonyabb és kisebb, annál jobban átsül.
  4. A kiformázott kenyérkét vagy kiflit sütőzacskóba rakjuk, a lezárt sütőzacskóban a tepsin még hagyjuk kelni kb. fél órát, majd a 170 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  5. Ha kész, óvatosan nyissuk ki, nehogy megégessen a gőz.
  6. Nagyon jó állagú lesz a végeredmény, és ha úgy tűnik, hogy kiszikkadt, akkor meg kell melegíteni, és olyan lesz, mint a friss.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 999
elküldve: 5
receptkönyvben: 128
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kisvikica

Mióta szakács: 2012.09.20.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

kenyér sütőzacskóban, fehér kenyér, cipó, vekni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

253
finomliszt 40 dkg
cukor 1 ek
1 tk
instant élesztő 7 g
víz 2.5 dl