Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dagasztás nélküli kenyér 2. GanoMamától

Dagasztás nélküli kenyér 2. GanoMamától
Dagasztás nélküli kenyér 2. GanoMamától
65 perc / előkészület: 10 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a facebookon láttam keringeni, és mivel nekem már bevált a dagasztás nélküli kenyér másik fajtája, gondoltam, kipróbálom ezt is.

Előnye az 1. receptemhez képest, hogy nem kell a jénait üresen felforrósítani, így kicsit könnyebb kezelni a folyamatot.

Mint a fotón is látszik, ropogós héjú, kellemesen lyukacsos kenyér a végeredmény.

Az eredeti recept egy egész evőkanál sót írt, de azzal túl sós a kenyér, ezért én már csak fél csapott evőkanálnyit javaslok.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bárkinek szívesen ajánlom, aki vágyik a házi kenyér finom illatára, de nincs kenyérsütő gépe, és nem tud, nem akar hosszan tésztát gyúrni, dagasztani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsoljuk a lisztbe. Ragacsos, nokedlitészta-szerű masszát kapunk, de így jó.
  2. Letakarva legalább 6-8 órára félretesszük keleszteni. Legjobb este bekeverni, és másnap reggel megsütni.
  3. Felforrósítjuk a sütőt 220 fokra.
  4. Egy fedeles jénait kivajazunk, kilisztezünk, és belekotorjuk a megkelt masszát.
  5. Lefedve sütjük kb. 45-50 percig (tűpróba!).
  6. És még kb. 5 percig fedő néllkül is, hogy szépen megpiruljon.
  7. Kiborítjuk a tálból.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 560
elküldve: 19
receptkönyvben: 286
elkészítve: 13/23
Facebookon megjelent: -

szakács

GanoMama

Mióta szakács: 2012.10.27.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

dnk kenyér, ropogós kenyér, dagasztás nélküli cipó

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katalin65
Katalin / Katalin65 Fri, 2013-10-25 22:56

Kedves GanoMama!
Az olajat is a tésztába kevered? Én is a másik változatot sütöttem......hááááát, annyira nem voltam elégedett!
Válaszodat köszönöm!

Mettácska
Mettácska / Mettácska Wed, 2013-01-30 09:27

Kedves GanoMama!
Tegnap megsütöttem a kenyeret, finom lett!
Nagyon örültem neki! Köszi a receptet!
Egyet rontottam csak el. Az én jénaim nagyobb méretű, ezért laposabb lett a kenyerem, inkább olyan lepény lett. A finom ízén nem változtatott. :)
Olyat szeretnék kérdezni, hogy szerinted amíg nem szerzek be kisebb jénait, süthetném e kicsi tortaformában (18cm ) ?? Letakarnám alufóliával és ugyanúgy az utolsó öt percben piritanám a tetejét. Szerintem ebbe jó magasra sikeredne.
Köszönöm!

GanoMama
GanoMama / GanoMama Mon, 2013-02-04 22:34

Kedves Mettácska!
Én is hasonlóan jártam először, nagyobb jénaiba tettem, mint kellett volna. :-(
Nem tudom, hogy a fóliával letakart forma ad-e olyan zártságot, mint egy fedő. Mert az a lényeg, hogy a gőz teljesen bent maradjon a sütés nagy része alatt, attól lesz fincsi ropogós a héja.

Szerintem légy bátor, és tegyél egy próbát. Túl nagy kockázat nincs benne. Viszont ha beválik, megspórolhatod egy új fedeles jénai árát.

Kíváncsi vagyok az eredményre! Megosztanád velünk?

Jó sütést!

Mettácska
Mettácska / Mettácska Tue, 2013-02-05 09:03

Igen bátor voltam és hétvégén megsütöttem kicsi kapcsos tortaformában. Az alufóliát jól rányomkodtam.
Az eredmény tökéletes lett. A tetejéig feljött, a héja ropogós lett, magas kenyerem lett.
:)
Köszönet ezért a receptért. Imádom! Kettesben élünk a párommal, hetente kétszer megsütöm.
Fantasztikus!
Szép napot!

GanoMama
GanoMama / GanoMama Tue, 2013-02-05 21:29

Köszönöm szépen a megosztást!
Ennek a tapasztalatnak szerintem nagyon sokan fognak örülni!

További finom kenyereket, kellemes vacsikat kívánok!

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-01-10 14:27

Ez nekem is tetszik. Mar en is kiprobaltam a masik DNK kenyeret, most erre kerul a sor. Koszonom szepen:)Udv. Veronika

GanoMama
GanoMama / GanoMama Thu, 2013-01-10 22:21

Köszönöm, Torma!
Nem csak szép, de nagyon finom is, bárkinek ajánlom kipróbálásra!

314
finomliszt 45 dkg
0.5 ek
víz 4.2 dl
friss élesztő 2.5 dkg
napraforgó olaj 2 ek
vaj 1 tk
finomliszt 0.5 evőkanál