r
Nosalty Logó

Dagasztás nélküli kenyér 2. GanoMamától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Dagasztás nélküli kenyér 2. GanoMamától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 314 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1882 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 202 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 314 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3122.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    2166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 1882 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 202 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsoljuk a lisztbe. Ragacsos, nokedlitészta-szerű masszát kapunk, de így jó.
  2. Letakarva legalább 6-8 órára félretesszük keleszteni. Legjobb este bekeverni, és másnap reggel megsütni.
  3. Felforrósítjuk a sütőt 220 fokra.
  4. Egy fedeles jénait kivajazunk, kilisztezünk, és belekotorjuk a megkelt masszát.
  5. Lefedve sütjük kb. 45-50 percig (tűpróba!).
  6. És még kb. 5 percig fedő néllkül is, hogy szépen megpiruljon.
  7. Kiborítjuk a tálból.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17101
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 10.

Ajánló

Bárkinek szívesen ajánlom, aki vágyik a házi kenyér finom illatára, de nincs kenyérsütő gépe, és nem tud, nem akar hosszan tésztát gyúrni, dagasztani.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet a facebookon láttam keringeni, és mivel nekem már bevált a dagasztás nélküli kenyér másik fajtája, gondoltam, kipróbálom ezt is. Előnye az 1. receptemhez képest, hogy nem kell a jénait üresen felforrósítani, így kicsit könnyebb kezelni a folyamatot. Mint a fotón is látszik, ropogós héjú, kellemesen lyukacsos kenyér a végeredmény. Az eredeti recept egy egész evőkanál sót írt, de azzal túl sós a kenyér, ezért én már csak fél csapott evőkanálnyit javaslok.

Hozzászólások

Torma

Szep kis kenyer GanoMama, GRATULA! Üdv, Torma:)

Törölt felhasználó

Köszönöm, Torma! Nem csak szép, de nagyon finom is, bárkinek ajánlom kipróbálásra!

pussycat

Ez nekem is tetszik. Mar en is kiprobaltam a masik DNK kenyeret, most erre kerul a sor. Koszonom szepen:)Udv. Veronika

Törölt felhasználó

Szívesen, Veronika! Jó sütést Neked is!

Törölt felhasználó

Kedves GanoMama! Tegnap megsütöttem a kenyeret, finom lett! Nagyon örültem neki! Köszi a receptet! Egyet rontottam csak el. Az én jénaim nagyobb méret?, ezért laposabb lett a kenyerem, inkább olyan lepény lett. A finom ízén nem változtatott. :) Olyat szeretnék kérdezni, hogy szerinted amíg nem szerzek be kisebb jénait, süthetném e kicsi tortaformában (18cm ) ?? Letakarnám alufóliával és ugyanúgy az utolsó öt percben piritanám a tetejét. Szerintem ebbe jó magasra sikeredne. Köszönöm!

Törölt felhasználó

Kedves Mettácska! Én is hasonlóan jártam el?ször, nagyobb jénaiba tettem, mint kellett volna. :-( Nem tudom, hogy a fóliával letakart forma ad-e olyan zártságot, mint egy fed?. Mert az a lényeg, hogy a g?z teljesen bent maradjon a sütés nagy része alatt, attól lesz fincsi ropogós a héja. Szerintem légy bátor, és tegyél egy próbát. Túl nagy kockázat nincs benne. Viszont ha beválik, megspórolhatod egy új fedeles jénai árát. Kíváncsi vagyok az eredményre! Megosztanád velünk? Jó sütést!

Törölt felhasználó

Igen bátor voltam és hétvégén megsütöttem kicsi kapcsos tortaformában. Az alufóliát jól rányomkodtam. Az eredmény tökéletes lett. A tetejéig feljött, a héja ropogós lett, magas kenyerem lett. :) Köszönet ezért a receptért. Imádom! Kettesben élünk a párommal, hetente kétszer megsütöm. Fantasztikus! Szép napot!

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a megosztást! Ennek a tapasztalatnak szerintem nagyon sokan fognak örülni! További finom kenyereket, kellemes vacsikat kívánok!

Katalin

Kedves GanoMama! Az olajat is a tésztába kevered? Én is a másik változatot sütöttem......hááááát, annyira nem voltam elégedett! Válaszodat köszönöm!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ne tedd a nyers krumplit a hűtőbe: kampány indul az...

Valószínűleg volt már olyan, hogy elgondolkodtunk a boltban, vajon biztonságos-e az étel, amit veszünk, miből van a csomagolása, honnan származik, vagy hogy mit jelentenek az E-számok a címkéjén. A bizonytalanságnak vége, van ugyanis egy honlap, ahol mindenre választ találunk.

Nosalty

További cikkek