r
Nosalty Logó

Hawaii pizzás batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hawaii pizzás batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3015 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 203 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8529.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1099 mg
  • Nátrium
    6148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    771.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 3015 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    242 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A nyers élesztőt megfuttatjuk egy kevés langyos vízben cukorral. (Ha szárított élesztőt használunk, azt csak egyszerűen hozzáadjuk a liszthez.)
  2. Ha van kenyérsütőgépünk: akkor a tészta hozzávalóit belerakjuk, úgy, hogy mindig a folyékony alapanyaggal kezdjük, és az élesztő kerüljön a tetejére.
  3. Beállítjuk a megfelelő programot, ami összedolgozza, és megkeleszti a tésztát. (Én normál programot szoktam 1 óra elteltével megszakítani.)
  4. Ha nincs kenyérsütőgépünk: akkor a tészta alapanyagait egy tálba tesszük, és egy sima, rugalmas tésztát készítünk.
  5. Letakarva 1 órán át meleg helyen pihentetjük-kelesztjük.
  6. Közben elkészítjük a tölteléket: lereszeljük a sonkát vagy, nagyon apróra vágjuk. Lereszeljük a sajtot, amiből majd a tetejére is teszünk egy csipetet. A darabolt ananászt még apróbbra vágjuk.
  7. Lisztezett gyúródeszkán kb. fél cm-re nyújtjuk a tésztát.
  8. Összekeverjük a sonkát és a sajtot, kevés oregánóval fűszerezzük.
  9. Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk kb. fél cm-es vastagságúra. Kb. 8x8 cm-es kockákra vágjuk.
  10. Mindegyikre teszünk pár csepp pizzaszószt és ketchupot, majd a töltelékből is egy kupacot.
  11. A négy sarkát összecsípjük, és a tetejére még szórunk egy kis reszelt sajtot.
  12. Zsírozott tepsiben, előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 26015
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 29.

Ajánló

Ez egy kenyérsütőgéphez készült kenyérrecept, ezért ebből a tésztából kenyeret is süthetünk. A töltelék lehet más ízesítésű is pl: gombás, kolbászos, zöldséges. A pizzaszósz helyett fokhagymás tejföllel is megkenhetjük. 16 db batyu lett belőle. Frissen, melegen a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy megennék egy pizzát! Ezzel az érzéssel nem vagyok egyedül, talán mindenkivel előfordul néha. Most velem is ez történt. A kenyérsütőgépben éppen volt egy adag kenyér bedagasztva, és megkelve. Ez jó alapanyag volt ehhez a tésztához, így gyorsan kinyújtottam, és fél órán belül már készen volt a pizzás finomság. A lányom is nagyon örült, amikor hazaért a suliból, még melegen ehetett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?