Nosalty Logó

Borzas papucs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Borzas papucs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 993 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5950 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 345 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1597.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    937 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 993 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    157.8 g

Zsír

  • Összesen
    405.3 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9587.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1799 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1690 mg
  • Nátrium
    5623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    308 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2055 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 5950 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 345 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, közben a margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd az alapanyagokat összedolgozzuk, kicsit pihentetjük.
  2. Ezután kinyújtjuk kb. 4-5 mm vastagságúra és 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy lazán félbehajtjuk őket, egy kicsit nyomjuk össze, hogy a sütés alatt ne nyiljon szét / de csak óvatosan /, tetejét tojással lekenjük.
  3. Mérsékelten meleg sütőben megsütjük.
  4. Töltelék: besamelt készitünk, a margarinon kicsit átpirítjuk a lisztet, tejjel sűrűre főzzűk, majd tejföllel krémmé keverjük, levesszük a tűzről, reszelt füstölt sajttal besűrítjük, fűszerezzük, só, bors, majd kihűtjük.
  5. A megsült, lehűlt tésztákat megtöltjük a krémmel úgy, hogy óvatosan széthajtjuk, krémet kenünk közé bőven, hogy a tészta pereméig érjen, ezútán reszelt sajtba forgatjuk, tálalásig folpackkal lefedve hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 22180
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Katharosz 487 recept

Nagyon finom sajtkémes, sós sütemény, kiváló vendégvárásra és ünnepre egyaránt.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez nem ér! :D Már a korábban feltett két recepted(kakaós csiga és túrós batyu) is felkeltette az érdekl?désem, de átmenetileg elhessegettem magamtól a sütés gondolatát, mondván most valami sóshoz lenne kedvem :) Na, erre tessék nesze nekem :D Nagyon jól sikerült fotó, ígéretes recept! :) Holnap megsütöm, köszönöm szépen a receptet ;)

zsuzsanna47

Milyen vastagra nyújtjuk kb. a tésztát? Tényleg csodás a fotó! Gratulálok, és finom is lehet. Elmentettem.Köszi a receptet.

Katharosz

Szia, kb. 4-5 mm vastagságura kell nyújtani, a sütés alatt is megn? a tészta, az összehajtásnál egy kicsit lenyomjuk, hogy ne nyiljon szét. Nagyon finom, kiadós. Kati

Éva-Anyóca

Mentettem.:-))

koleva

elkészítettem :) ISTENI finom :) köszönöm a receptet :)

Hamcsa

Friss éleszt?b?l mennyit használjak hozzá?

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek