r
Nosalty Logó

Medvehagymás-ricottás minibatyuk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Medvehagymás-ricottás minibatyuk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 380 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1523 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 249 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1105.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 380 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4422.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1152 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1033 mg
  • Nátrium
    1993 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 1523 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához felfuttatjuk az élesztőt 20 ml vízben a cukorral. A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk, majd felaprítjuk.
  2. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval.
  3. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat, továbbá gyúrás közben folyamatosan annyi vizet (kb 50 ml), amivel rugalmas tésztát kapunk.
  4. Lefedjük a tésztát egy konyharuhával és melegebb helyre tesszük.
  5. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a ricottát egy tálba tesszük, belereszeljük a sajtot, és hozzáadjuk a felaprított medvehagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A krémet hűtőbe tesszük 10-15 percre.
  6. A tésztát enyhén lisztezett táblán vékonyra, 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 5-6 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle.
  7. A körök közepére teszünk egy-egy kis gombócot a töltelékből, és három oldalról - piramis alakra - összecsípjük a tésztát.
  8. A sütőt előmelegítjük.
  9. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, belepakoljuk a batyukat és vékonyan megkenjük őket olajjal.
  10. Előmelegedett sütőben pirulásug sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 5046
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 01.

Ajánló

A töltelék bármivel helyettesíthető, így például az eredeti recept szerinti olajbogyós-sonkás-sajtos keveréket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Második alkalommal került megrendezésre néhány gasztroblogger részvételével az ún. Blogsorsoló. A játék lényege, hogy a neked sorsolt bloggertárs valamelyik receptjét meg kell csinálni. Nekem ezúttal Makacska konyhája jutott. Hosszas töprengés után az olajbogyós párnácskák receptjét készítettem el olajbogyó nélkül, viszont felhasználva a hűtőben lapuló medvehagymacsokrot. ;)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?