Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tormás petrezselyemgyökér

Tormás petrezselyemgyökér
Tormás petrezselyemgyökér
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fagyasztóban összegyűlt csontokból leves volt betervezve, így gyorsan elugrottam a boltba zöldségekért. Mikor hazajöttem, akkor vettem észre, hogy fehérrépa már volt itthon. Ráadásul egy kötegben két levesre való van, szóval itt álltam tanácstalanul, mit kezdjek ennyivel? Először főzelékre gondoltam, de mostanában egyik főzelék a másikat érte, és különben is petrezselyemgyökér-főzelék? Ki hallott már olyat? A sült zöldségek viszont nagyon kapósak nálunk. Ezt az ötletet az interneten találtam, a torma miatt nagyon megtetszett, mert így a kedvenc ízkombinációm kerekedett ki belőle: sós-csípős-édes.

hozzávalók / 4 adag

a sütéshez

a fűszeres vajhoz

ajánlat

Marhasült vagy levesben főtt marhahús mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

a sütéshez

  1. A répákat megpucoljuk, megmossuk, hasábokra vágjuk.
  2. Sütőlemezre rakva összeforgatjuk az olajjal, majd sózzuk, végül borsot tekerünk rá. Lefóliázva 20 percig sütjük.
  3. A fóliát levéve további 20 percig sütjük, félidőben megforgatva, hogy egyenletesen piruljon.

a fűszeres vajhoz

  1. A tormát alaposan lecsepegtetjük, és jól elkeverjük a puha vajjal, petrezselyemmel, snidlinggel meg a fokhagymával.
  2. A megpirult meleg gyökérrel jól elkeverjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 992
elküldve: 2
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

sült zöldség, meleg fehérrépa fűszeres vajjal, tormás vajas sült petrezselyemgyökér

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Tue, 2013-12-31 17:35

Nagyon klassz recept, hamarosan ki fogom próbálni. Pont ma vettem paszternákot (végül is ez majdnem olyan, mint a fehérrépa), és friss tormát :)
Boldog új évet így előre!
üdv, Zilka

witch
witch / witch Tue, 2013-12-31 21:32

Kepzeld, az eredeti recept azzal keszult! En jobban szeretem a petrezselyemgyokeret, mert fuszeresebb ize van. Friss tormat a lencsehez vetted?
Nagyon Boldog Uj Evet Kivanok en is!
udv:witch

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Wed, 2014-01-01 20:25

Hát ez jó! :) Én mindkettőt nagyon szeretem. A tormát egy leveshez vettem most éppen, meg amúgy is szeretem céklával, almával, ezért mindig veszek, ha látok frisset.

üdv, Zilka

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-12-31 10:27

Hát ha tormás, akkor csak jó lehet!!! ;) Nagyon jó kis ízkombináció!
MINDEN jót az Újévre, jó mulatást Szilveszter este! Üdv, Torma :)

witch
witch / witch Tue, 2013-12-31 15:07

Orulok, hogy tetszik! Koszonom a jo kivansagokat! Nagyon Boldog Uj Evet Kivanok en is! Hat a szilvesztert en nagymamasan unnepelem, csoda lesz, ha ebren leszek ejfelig.:o) Esetleg, ha elalszom kotes kozben, na, akkor talan ki tudom varni.
udv:witch

218
fehérrépa 60 dkg
olívaolaj 4 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
vaj 4 dkg
ecetes torma 4 teáskanál
petrezselyem 1 ek
snidling 1 ek
fokhagyma 1 gerezd