r
Nosalty Logó

Tormás petrezselyemgyökér

witch
Tormás petrezselyemgyökér
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

a sütéshez

a fűszeres vajhoz

218
Kalória
1.8g
Fehérje
25.3g
Szénhidrát
13g
Zsír
104.8g
Víz
21.5g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a sütéshez

a fűszeres vajhoz

Összesen 218 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a sütéshez

a fűszeres vajhoz

Összesen 872 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a sütéshez

a fűszeres vajhoz

Összesen 124 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    104.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 218 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    419 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 872 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

a sütéshez

  1. A répákat megpucoljuk, megmossuk, hasábokra vágjuk.
  2. Sütőlemezre rakva összeforgatjuk az olajjal, majd sózzuk, végül borsot tekerünk rá. Lefóliázva 20 percig sütjük.
  3. A fóliát levéve további 20 percig sütjük, félidőben megforgatva, hogy egyenletesen piruljon.

a fűszeres vajhoz

  1. A tormát alaposan lecsepegtetjük, és jól elkeverjük a puha vajjal, petrezselyemmel, snidlinggel meg a fokhagymával.
  2. A megpirult meleg gyökérrel jól elkeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A fagyasztóban összegyűlt csontokból leves volt betervezve, így gyorsan elugrottam a boltba zöldségekért. Mikor hazajöttem, akkor vettem észre, hogy fehérrépa már volt itthon. Ráadásul egy kötegben két levesre való van, szóval itt álltam tanácstalanul, mit kezdjek ennyivel? Először főzelékre gondoltam, de mostanában egyik főzelék a másikat érte, és különben is petrezselyemgyökér-főzelék? Ki hallott már olyat? A sült zöldségek viszont nagyon kapósak nálunk. Ezt az ötletet az interneten találtam, a torma miatt nagyon megtetszett, mert így a kedvenc ízkombinációm kerekedett ki belőle: sós-csípős-édes.

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...