Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Háromsajtos-spárgás lepény

Háromsajtos-spárgás lepény
Háromsajtos-spárgás lepény
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyű ebédet szerettem volna. Ez egy húsmentes recept, de aki szeretne tegyen rá sonkát, bacon szalonnát a spárga tetejére! A sajtok is tetszőlegesen variálhatóak, nekem ezek voltak itthon! Egy finom spárgaleves után megfelelő, könnyű étel!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát, ha fagyasztott, jó előre kiolvasztjuk, kinyújtjuk. Kicsit kiolajozott tepsibe tesszük.
  2. A spárgát megtisztítjuk, végeit levágjuk. Pici, sós, cukros vízben megfőzzük. Kb. 5-6 percig.
  3. A tejfölt összekeverjük a tojással, sóval, borssal, mehet bele zúzott fokhagyma (3 gerezd).
  4. Megkenjük a tésztát a tejfölös masszával. Ráfektetjük a spárgasípokat egymás mellé, rászórjuk a karikára vágott olívabogyókat.
  5. A sajtokat apróra vágjuk, lereszeljük.
  6. A sütőt előmelegítjük, és 30-40 percig sütjük. A sajtot az utolsó 20 percben tesszük a tetejére. Pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 433
elküldve: 5
receptkönyvben: 123
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kultné Szabó Noémi

Mióta szakács: 2011.04.15.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös lepény, olajbogyós lepény, spárgás leveles

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mullerbrigi
BrigiPami / mullerbrigi Fri, 2013-04-12 00:27

Szia.
Egy kis kötekedős észrevételem lenne hogy 1. pár szem fekete olívajbogyó = a j nem kell bele ill. 2. A tejfölt összekerjük =keverjük -re légy szíves javítsd ki, ha lehet kérni. Remélem nem baj hogy szóltam érte.
Egyébként finomnak hangzik a recept! :)
Köszi.

Kittens
Kultné Szabó Noémi / Kittens Sat, 2013-04-13 20:00

Köszönöm a hasznos hozzászólást! De talán pont nem a két betű miatt fogja valaki elrontani a receptet!
A Nosalty-nak köszönöm, hogy kijavította! Máskor jobban figyelek!

Manka-Kata
Manka-Kata Mon, 2013-02-25 23:43

Tetszik a recept, és nagyon jól néz ki a fekete olivabogyó! Egyszerű, de nagyszerű!

944
leveles tészta 1 csomag
zöldspárga 25 dkg
tejföl 450 g
sajt 20 dkg
fekete olajbogyó 5 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 1 ek