r
Nosalty Logó

Háromféle pizza éjjel kelesztve

pussycat
Háromféle pizza éjjel kelesztve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A pizzaszószhoz

443
Kalória
11.4g
Fehérje
80.5g
Szénhidrát
7.9g
Zsír
138.1g
Víz
-
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

Összesen 443 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

Összesen 2657 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

Összesen 184 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1161 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    138.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 443 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6966.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    5498 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    482.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    828.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1080 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 2657 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    758 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valószárazanyagokat elvegyítjük.
  2. Az olajat hozzáadjuk a meleg vízhez, majd a kettőt összekeverjük,és robotgéppel jól kidagasztjuk, kb. 8 perc.
  3. Olajjal kikent tálba tesszük a tésztagombócot is beolajozva. Folpackkal letakarjuk közvetlenül a tésztát, a tálat pedig egy vízzel kicsavart konyharuhával takarjuk le. Mindezt este csináljuk, és hagyjuk egész éjjel szép lassan kelni.
  4. Reggel kiborítjuk a deszkára, és gyengén átgyúrjuk. Három részre osztjuk, és kézzel kilapogatva beletesszük a tepsikbe, és hagyjuk kelni addig, amíg elkészítjük a feltéteket. Most már csak a szósz és a feltét elkészítése a gondunk.
  5. A szószt is elkészíthetjük előzőnap. Az olajban megsütjük a késsel zúzott fokhagymát, ráöntjük a darabolt paradicsomot, és főzzük 15-20 percig, megsózzuk, megszórjuk az oregánóval, és a botmixerrel vagy a turmixszal pürésítjük.
  6. Én háromféle ízűpizzát készítettem. Kettőre paradicsomos pizzaszószt kentem a feltétek alá, és egyet fokhagymás tejföllel kentem meg, amire csak fetát, reszelt sajtotés pirospaprika szeletekettettem.
  7. A pizzaszószos tepsikre tehetünk tetszés szerint bármit, amit csak a hűtőben találunk.Egyikre pepperonit, zöldhagymát, reszelt sajtot és fetát, a másikra chorizo kolbászt, zöldhagymát, reszelt sajtot és fetát tettem.
  8. Miután megpakoljuk a tepsiket, betoljuk az előmelegített 230fokos sütőbe, és megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x29

Az én családom nagy pizzaevő (én nem annyira vagyok oda érte), így ha nekilátok, akkor három tepsivel is készítek. Én csak a fokhagymás tejfölös szószosat szeretem, de a fiúk a Papával együtt a szalámis, kolbászos, esetleg szalonnás vagy sonkás pizzát kedvelik a legjobban (férfiak... már csak ilyenek). Ha éjjel kelesztem a tésztát, akkor reggel nincs annyi baj vele, hamar készen van. Ezt a receptet a tésztához most találtam egy ausztrál oldalon, és még eddig a legjobb pizzatészta recept, amit megismertem.

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek