r
Nosalty Logó

Tejszínes kókuszos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes kókuszos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1201 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 290 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 1201 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    283.5 g
  • Telített zsírsav
    212 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4435.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    761 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    610 mg
  • Foszfor
    1836 mg
  • Nátrium
    952 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.3 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    624 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    1198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2039 micro
Összesen 4800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük az 9kanál porcukorral.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük. A liszttel elkeverjük a sütőport, a tojásos masszához adjuk. Elkeverjük,majd jön a tojásfehérje. Óvatosan kanalanként a masszához adjuk.
  3. Kivesszük a masszakb. negyed részét, és belekeverjük a kakaót és a felolvasztott tortabevonót
  4. Mindkét masszát külön kisütjükelőmelegített, sütőpapírral kibélelt tepsiben.
  5. Ha kihűltek, a sárga piskótát kettévágjuk.
  6. Szokásos módon pudingot készítünk a 4 kanál porcukorból,tejbőlés a tejszínízű pudingból.
  7. A hulala tejszínt kemény habbá verjük, és mikor teljesen kihűlt a puding, akkor hozzákeverjük. Hozzáadjuka kókuszreszeléket is.
  8. A sárga lapot megkenjük krémmel, jön a barna (kakaós) lap, újra a krém, majd befedjük a sárga lappal .
  9. A tetejét is megkenjük krémmel, a felolvasztott tortabevonót rácsurgatjuk, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
  10. Hűtőbe tesszük 2 óra hosszára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 422
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 52087
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mutatós, könnyű elkészítésű sütemény, csak eteti magát.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!