r
Nosalty Logó

Harcsa stir-fry

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Harcsa stir-fry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 254 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1018 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 99 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    2085 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 254 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3948.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    2337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    746.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    801 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2497 micro
  • β-karotin
    8338 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 1018 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    241 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A harcsát megmossuk és kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A páchoz összekeverjük a szójaszószt, halszószt, chiliolajat (ízlés szerinti mennyiségben)és 1 gerezd apróra vágott fokhagymát. A pácot ráöntjük a halra, és fóliával lefedve legalább 1 órát pácoljuk, de akár egy éjszakára is a pácban hagyhatjuk a halat.
  3. A sárgarépát meghámozzuk, kb. 4 cm-es darabokra vágjukés vékonyan felszeleteljük.
  4. Az uborkát megmossuk és félbevágjuk. A kés hegyével két oldalról bevágunk a magok alá, és eltávolítjuk azokat. Az így kapott uborka húst kb. 2 mm-es szeletekre vágjuk.
  5. A bébikukoricát hosszában félbe vagy negyedbe vágjuk, nagyságuktól függően.
  6. A wok-ot feltesszük a lángra és hagyjuk, hogy jól átforrósodjon. Beletesszük az olajat, majd hozzáadjuk a másik gerezd apróra vágott fokhagymát. Gyorsan átkeverjük, majd beletesszük a zöldségeket. Rászórunk egy csipetnyi cukrot, majd kevergetve kb. 2 percig sütjük, mielőtt beletennénk a halat. Óvatosan összekeverjük, hogy a hal húsa össze ne törjön és lefedve kb. 5 perc alatt puhára pároljuk.
  7. A kukoricakeményítőt elkeverjük pár kanál vízzel, és hozzáöntjük az ételhez.
  8. Hagyjuk, hogy összeforrjon, és máris tálalhatjuk.
  9. A tetejét megszórjuk az apróra vágott metélőhagymával.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20806
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Harcsa stir-fry
ze(n)derta 188 recept

A stir-fry (ejtsd: sztör-fráj) a kínai chao (炒) és bao (爆) konyhatehnikák angol nyelvből meghonosodott elnevezése. Jelentése, hogy az egyenletesen felaprított alapanyagokat magas hőmérsékleten keverve-sütjük. Célszerű wok-ban készíteni, de ennek híján egy jó serpenyő is megteszi.

Hozzászólások (1)

Tekla

Nagyon szeretem a halat, de kicsit már untam a rántott harcsát, kipróbáltuk a receptedet és biztos, hogy többször is el fogjuk készíteni. Nem törpeharcsát használtunk, és az uborka helyett cukkinit tettünk bele de így is isteni finom lett. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek