r
Nosalty Logó

Hamis tiramisu torta 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis tiramisu torta 3.
adag
Sütés
perc
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 554 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6642 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 300 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 554 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.8 g

Zsír

  • Összesen
    384.3 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2597.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    669.2 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    939 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    871 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1116 micro
Összesen 6642 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 300 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjét a sóval és cukorral kemény habbá verjük, majd beletesszük a tojássárgákat és az olajat, rövid ideig még keverjük, de óvatosan, hogy a hab ne essen össze.
  2. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a szódaporral, majd fakanállal beledolgozzuk a habba. A masszát tortaformában tűpróbáig sütjük (kb. 20-30 perc). Ha kihűlt, két felé vágjuk.
  3. A tojások sárgáját elkeverjük a tejszínnel és a vaníliás cukorral, majd felfőzzük.
  4. Ha kihűlt, összekeverjük a mascarpone-val, cukorral és a díszítésnek szánt felvert tejszínből kivett 3 kanálnyi habbal.
  5. Kb. 10 db babapiskótát egy pillanatra bemerítünka kávéba, majd lapos tányérra tesszük, hogy kissé szívja be a kávét.
  6. Az alsó tortalapot meglocsoljuk kávéval, megkenjük a krém kicsit kevesebb, mint felével, majd a krémre rárakosgatjuk a beáztatott, félbe tört babapiskótákat. Erre szintén krémet kenünk, és ráhelyezzük a másik tortalapot.
  7. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát, körberakjuk babapiskótával, tetejére nyomócsővel habrózsákat nyomunk, és meghintjük kakaóporral.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 337
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 100474
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 09.

Ajánló

A tiramisut én is nyers tojással szoktam készíteni, ahogy illik... A tortához viszont nem akartam nyers tojást használni, ezért főztem fel tejszínben. A díszítésre szánt habból azért csentem el, hogy ezzel egy kicsit lazítsam a krémet. Annyira finom, lágyan krémes lett, hogy szerintem ezután mindig így fogom csinálni. Ha a köré rakott babapiskóta sokkal magasabb, mint a tortánk, nyugodtan vágjunk le egy kicsit a piskóták aljából. A kalóriákat viszont egyáltalán ne számolgassuk! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Előre mondom, ez nem klasszikus tiramisu. De azt nem is tudtam volna torta formájában megcsinálni úgy, hogy normális tartása legyen. A fiamnak - akinek egyébként 21. szülinapjára készült - így is bejött...

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek