r
Nosalty Logó

Hamis somlói Lbara konyhájából

Lbara
Hamis somlói Lbara konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Egyéb hozzávalók

318
Kalória
9g
Fehérje
52.1g
Szénhidrát
7.1g
Zsír
46.7g
Víz
90g
Koleszterin
848.5mg
Élelmi rost
29.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Egyéb hozzávalók

Összesen 318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Egyéb hozzávalók

Összesen 2550 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Egyéb hozzávalók

Összesen 136 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3731.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1536 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    1038 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    416.8 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    373.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 2550 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. Egy keverőtálba ütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a sót.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
  3. A mazsolát megmossuk, és langyos vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.
  4. Kézi robotgéppel magas fordulatszámon felverjük a tojásokat, majd lassan, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, közben folyamatosan magas fordulatszámon dolgoztatjuk a robotgépet. Mikor jó habos, krémes az állaga, jöhet a liszt, ugyanúgy, mint a cukor, kanalanként, lassan.
  5. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. A kész piskótát sütőrácsra borítjuk, ha meghűlt, kb. 2-3 cm-es kockákra vágjuk.

Egyéb hozzávalók

  1. A vaníliás pudingport felfőzzük 5 dl tejjel és 1 dl vízzel.
  2. Ha elkészült, hozzáadjuk a 3 ek cukrot.
  3. Egy nagy, hőálló tálba tesszük a piskóta egynegyedét, megszórjuk durvára vágott dióval, mazsolával, ráöntjük a a vaníliás puding felét. Jöhet a piskóta negyede, dió, mazsola, puding.
  4. A csokoládés (én étcsokoládésat szoktam) pudingot is elkészítjük. Folytatjuk a fenti menetet, piskóta, dió, mazsola, puding, piskóta, dió, mazsola, puding. Ha meghűlt, ehetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x38

Gyorsan valami finomat! A híres somlói galuskát alapul véve, kicsit leegyszerűsítve, átvariálva.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek