r
Nosalty Logó

Kakaós-vaníliás-cseresznyedzsemes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Kakaós-vaníliás-cseresznyedzsemes süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 511 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6096 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 252 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 511 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.8 g

Zsír

  • Összesen
    269.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    2202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7536.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    2211 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    2863 mg
  • Nátrium
    1785 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    802.3 g
  • Cukor
    484 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    460 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    1731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    832 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2598 micro
Összesen 6096 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 252 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta: egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kimérjük a hozzávalókat. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Egy nagyobb keverőtálban kézi robotgéppel felverjük a tojásfehérjét a sóval, és citromlével. Ha már kemény, apránként belekeverjük a vaníliával elkevert cukrot. Ha már nem serceg a cukor, apránként beleöntjük, közben keverjük az olajat, majd a tejet.
  3. A végén belekeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, és lassan keverjük tovább, de csak addig, amíg szükséges.
  4. A masszát beleöntjük a tepsibe, és tűpróbáig sütjük.
  5. Krémek: A pudingot a tojássárgájával csomómentesen elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és felfőzzük. Lehűtjük, (pl. hideg vízbe állítva).
  6. A mascarponét elkeverjük a porcukorral és belekeverjük a jól kihűlt pudingot. Jó krémesre eldolgozzuk.
  7. A krémet kb. 3 felé vesszük. Egyikbe belekeverjük a cseresznyedzsemet és a meggyaromát. Megkóstoljuk elég édes-e, ha nem, teszünk még bele porcukrot.
  8. A másikba beleszitáljuk a kakaót és teszünk bele rumaromát. Ezt is megkóstoljuk.
  9. A harmadikba vanília aromát csepegtetünk és megkóstoljuk. Mindhárom krémet betesszük a hűtőbe.
  10. A közben megsült tésztát, hagyjuk egy kicsit hűlni a tepsiben, majd egy sütőpapírra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
  11. A tészta összeállítása: a kihűlt tésztát három lapba vágjuk hosszában. Ha kicsit folyós a krém a tepsiben töltjük meg, ha nem, akkor tálcán is lehet.
  12. Az alsó lapra kenjük a cseresznyés krémet, a második lapra a vaníliásat. A harmadikra, ami egyben a teteje is a kakaósat. A krémet kicsit elsimítjuk, majd egy kiskanállal mintát csinálunk rá.
  13. A kanalat a hátuljával a krémhez érintjük és felemeljük, így lesz egy kis 'pukli" (vagy minek is nevezzem).
  14. Betesszük a hűtőbe kicsit összeérni és dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x23
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4388
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 02.

Ajánló

Bármikor javasolt, ha valamilyen "lazább" édességre vágyunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pünkösdre akartam egy sütit a családnak. Pár nappal ezelőtt sok tömény tortát ettünk egy bulin. Gondoltam, egy kicsit lazábbat csinálok (ligh-osnak egy süti sem mondható). Már nézegettem Pimkie (NoSalty) Csokikrémes-meggyes sütijét, így ebből indultam ki. Köszönet érte. A tészta az ő receptje alapján készült, csak az általam használt módon. A krémet teljesen átvariáltam, ugyanis én mascarponésat akartam. Igaz kicsit folyós lett, legközelebb több mascarponét is elbírna, talán akkor jobban tartana. Igaz, most ez a "lazasága" volt a legszimpatikusabb azoknak, akik kóstolták. Nem akartam most mégcsak megszórni sem semmivel, ezért "díszítettem" a tetején a krémet ezzel az ismert módszerrel.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek