r
Nosalty Logó

Hamis krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Hamis krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1752 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 7002 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1740.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    166 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    705 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 1752 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    338 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6962.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    2376 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    2368 mg
  • Nátrium
    1786 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    878.2 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2972 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2822 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1720 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 7002 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, majd szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a felkockázott, hideg margarint, majd kezdjük el összemorzsolni.
  2. Amikor már kezd morzsalékos lenni, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá a tojássárgát, egy evőkanál hideg vizet, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (gyúrás közben, ha túl száraz lenne, adjunk hozzá még egy kanál hideg vizet, de figyeljünk nehogy túl lágy legyen a tészta)
  3. Ezután osszuk el két egyenlő részre, majd az egyik tésztagombócot nyújtsuk ki 22x32 cm-es nagyságúra, és helyezzük bele a sütőpapírral kibélelt (v. kizsírozott, lisztezett) tepsibe.
  4. A tepsiben lévő tésztát, és a másik tésztagombócot is tegyük hideg helyre, míg elkészítjük a tölteléket.

Krém

  1. A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés hideg tejjel, majd keverjük hozzá a maradék tejet, és a porcukrot.
  2. Amikor a puding kihűlt, keverjük hozzá a vaníliás cukrot, és apránként a tejfölt, majd robotgéppel keverjük jó simára. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd apránként, fakanállal keverjük hozzá a pudinghoz.
  3. Ezután a tepsiben lévő tésztára egyenletesen kanalazzuk rá a habos pudingot, majd nyújtsuk ki a másik tésztalapot, és óvatosan helyezzük a puding tetejére. (egy hústűvel böködjük meg több helyen mielőtt a sütőbe tennénk)
  4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép világos zsemleszínűre a tésztát. (Én 170 fokon, 35 percig sütöttem)
  5. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen. (ha zsírozott, lisztezett tepsibe sütöttük, akkor abban hagyjuk teljesen kihűlni!!!) Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x32
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 20916
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek