r
Nosalty Logó

Meggyes-krémes háromszög

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csupasüti
Meggyes-krémes háromszög
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sütihez

A krémhez

A mázhoz

Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sütihez

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5731 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sütihez

A krémhez

A mázhoz

Összesen 227 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    276 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5482 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1899 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    1753 mg
  • Nátrium
    1574 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    730.8 g
  • Cukor
    378 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    304 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2687 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2527 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1886 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 5731 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A sütihez

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A sütihez

  1. A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük, majd hűtőbe rakjuk felhasználásig!
  2. A 3 tojássárgát habosra keverjük a nagyon puha margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, belereszeljük a citrom héját, és belefacsarjuk a levét, jól összekeverjük.
  3. A 25 dkg lisztet összekeverjük az 1 cs sütőporral, apránként összekeverjük a vajas krémmel, majd gyorsan beleöntjük a 2,5 dl tejet, jól összekeverjük, majd végül hozzákeverjük a tojások felvet habját, amit előzőleg már felvertünk!
  4. Beleöntjük a kivajazott tepsibe, és beleszórjuk az összes meggyet, amit előzőleg jól lecsepegtettünk, és egyenként átválogattunk, mert olyan soha nem volt, hogy a magozott meggyben ne lett volna itt-ott egy két mag. (Az én gázsütőmben 3-as fokozaton, kb 160 C fokon, középhőmérsékleten kb 25 perc, gyorsan megvan, mert vékony a tészta. Tűpróba sosem árt, én mindig csinálok!)
  5. Krém elkészítése: a 2 cs pudingport összekeverjük 2 ek kristálycukorral és kis tejjel, amit az 5 dl-ből veszünk el, csomómentesre jól kikeverjük, majd sűrűre felfőzzük a maradék tejjel.
  6. A tűzhelyről lehúzzuk, és rögtön folpackkal szorosan letakarjuk (így nem bőrösödik meg a teteje). Majd hagyjuk kihűlni.
  7. A nagyon-nagyon puha 20 dkg margarint 2 ek porcukorral és a 2 cs vaníliás cukorral nagyon habosra kikeverjük, ha a puding már kihűlt, kanalanként adagoljuk a vajas krémhez, és jól kikeverjük, hogy a végén az egész jó habos legyen.
  8. Ha kihűlt a tészta, rákenjük a tetejére a krémet egyenletesen. Majd az egészet visszarakjuk 1 órára a hűtőbe.
  9. Máz elkészítése: a 2 cs piros zselét összekeverjük szárazon 2 ek kristálycukorral, hozzáöntjük a 0,5 dl meggylevet, felforraljuk folytonos keverés mellett, és mikor érezzük, hogy kezd sűrűsödni (forrástól számítva pár másodperc), evőkanállal szépen a hűtőből kivett krém tetejére locsolgatjuk, eloszlatjuk tetszés szerinti vastagságban (nem kell az összeset rákenni, ha sokalljuk).
  10. Ha megdermedt a zselé a hideg krémen, a maradék zselét újra melegíthetjük (ettől újra felolvad), és szépen kanállal mintákat lehet csepegtetni-húzni a tetejére össze-vissza, hogy szép külsőt kapjon.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 37x26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5071
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 26.

Ajánló

Igazi nyári sütemény,  forró napokra, amit én egy habos fekete kávéval tálaltam, de nagy melegben ajánlom a jeges kávét hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes-krémes háromszög
Csupasüti 59 recept

Ez a csodálatos sütemény még finomabb, mint ahogy látszik. Könnyű, igazi nyári pite, amit bármilyen más gyümölccsel is el lehet készíteni.

Hozzávalók

A sütihez

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...