Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-krémes háromszög

Meggyes-krémes háromszög
Meggyes-krémes háromszög
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a csodálatos sütemény még finomabb, mint ahogy látszik. Könnyű, igazi nyári pite, amit bármilyen más gyümölccsel is el lehet készíteni.

hozzávalók / 12 adag

A sütihez

A krémhez

A mázhoz

ajánlat

Igazi nyári sütemény,  forró napokra, amit én egy habos fekete kávéval tálaltam, de nagy melegben ajánlom a jeges kávét hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük, majd hűtőbe rakjuk felhasználásig!
  2. A 3 tojássárgát habosra keverjük a nagyon puha margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, belereszeljük a citrom héját, és belefacsarjuk a levét, jól összekeverjük.
  3. A 25 dkg lisztet összekeverjük az 1 cs sütőporral, apránként összekeverjük a vajas krémmel, majd gyorsan beleöntjük a 2,5 dl tejet, jól összekeverjük, majd végül hozzákeverjük a tojások felvet habját, amit előzőleg már felvertünk!
  4. Beleöntjük a kivajazott tepsibe, és beleszórjuk az összes meggyet, amit előzőleg jól lecsepegtettünk, és egyenként átválogattunk, mert olyan soha nem volt, hogy a magozott meggyben ne lett volna itt-ott egy két mag. (Az én gázsütőmben 3-as fokozaton, kb 160 C fokon, középhőmérsékleten kb 25 perc, gyorsan megvan, mert vékony a tészta. Tűpróba sosem árt, én mindig csinálok!)
  5. Krém elkészítése: a 2 cs pudingport összekeverjük 2 ek kristálycukorral és kis tejjel, amit az 5 dl-ből veszünk el, csomómentesre jól kikeverjük, majd sűrűre felfőzzük a maradék tejjel.
  6. A tűzhelyről lehúzzuk, és rögtön folpackkal szorosan letakarjuk (így nem bőrösödik meg a teteje). Majd hagyjuk kihűlni.
  7. A nagyon-nagyon puha 20 dkg margarint 2 ek porcukorral és a 2 cs vaníliás cukorral nagyon habosra kikeverjük, ha a puding már kihűlt, kanalanként adagoljuk a vajas krémhez, és jól kikeverjük, hogy a végén az egész jó habos legyen.
  8. Ha kihűlt a tészta, rákenjük a tetejére a krémet egyenletesen. Majd az egészet visszarakjuk 1 órára a hűtőbe.
  9. Máz elkészítése: a 2 cs piros zselét összekeverjük szárazon 2 ek kristálycukorral, hozzáöntjük a 0,5 dl meggylevet, felforraljuk folytonos keverés mellett, és mikor érezzük, hogy kezd sűrűsödni (forrástól számítva pár másodperc), evőkanállal szépen a hűtőből kivett krém tetejére locsolgatjuk, eloszlatjuk tetszés szerinti vastagságban (nem kell az összeset rákenni, ha sokalljuk).
  10. Ha megdermedt a zselé a hideg krémen, a maradék zselét újra melegíthetjük (ettől újra felolvad), és szépen kanállal mintákat lehet csepegtetni-húzni a tetejére össze-vissza, hogy szép külsőt kapjon. 
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 37x26 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 343
elküldve: 3
receptkönyvben: 82
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csupasüti

Mióta szakács: 2013.03.15.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

meggykrémes desszert, vaníliakrémes-meggyes süti, meggyes háromszög

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vanilla26
vanilla26 Thu, 2013-08-22 09:56

Kedves Csupasüti!
Ezen a képen is csodásak a sütik, legszívesebben, most rögtön belekóstolnék!
De nem látszik túl könnyűnek elkészíteni!!!!!!Megijeszt ez a hosszú leírás!
Látom az előkészület, és a sütési időt is, de összességében ha neki állok, mennyi idő alatt tudom elkészíteni? Egy óra, másfél ?????
Köszönöm előre is a válaszod!
Üdvözlettel: Vanilla

agigilanyi
Csupasüti / agigilanyi Fri, 2013-08-23 07:23

Szia Vanilla,
Meggyorsithatod a folyamatot azzal, hogy elozo este a tesztat es a kremet ra elkeszited es foliaval betakarod majd masnap a zselet. Hiszen sulni, hulni kell minden retegnek , de hidd el erdemes egy probat tenni vele mert nalunk is nagy kedvenc es gyorsabban elfogy mint gondolod :)
Udv: Agi

gigi22
gigi22 Sun, 2013-07-28 13:52

Kedves Csupasüti, nagy kedvenc lesz ez a süti a családunkban, pillanatok alatt elfogyott. Én a tésztába picit több meggyet tettem(házi meggybefőtt) nem rontotta el, nem ázott el a tészta sem.
Nagyon finom puha krémes sütemény, abbahagyhatatlan!
Várjuk a többi hasonlóan fincsi receptjeidet!
Köszönettel: Gigi

gigi22
gigi22 Sat, 2013-07-27 13:07

Kedves Csupasüti!
Nagyon tetszik a recepted,végre egy kis újdonság! Ma letesztelem! Köszönöm!
Üdv: Gigi

Bató Ági
Bató Ági Fri, 2013-07-26 12:23

Sziasztok...Bocsánat a bénaságomért, de segítenétek, hogyan lehet ide receptet tölteni?? Már tag vagyok!!! Köszönöm szépen...

agigilanyi
Csupasüti / agigilanyi Fri, 2013-07-26 21:14

Szia Agi,
Latom mar megeloztek a valasszal, Kata tokeletesen leirta neked mit kell csinalni ,sok sikert: Agi

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Fri, 2013-07-26 16:45

Kedves Ági!
Először el kell készíteni a saját szakács profilját a „Saját oldalamon” belül, amit az oldal jobb felső sarkában találsz. Ezt követően szintén a „Saját oldalamon” belül a Beküldés menüpontban ki kell tölteni a recept beküldése menüpontot.

Üdv:
Kata

479
tojássárgája 3 db
margarin 10 dkg
porcukor 25 dkg
citrom 1 db
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 2.5 dl
tojásfehérje 3 db
meggybefőtt 37 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 2 ek
vaníliás pudingpor 2 tasak
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 2 ek
tej 5 dl
meggylé 0.5 dl
tortazselé 2 csomag
cukor 2 ek