Meggyes-krémes háromszög
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csupasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
A sütihez
-
5g tojássárgája16 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
14g citrom2 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
21g tej12 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
31g meggybefőtt22 kcal
A krémhez
A mázhoz
-
4g meggylé2 kcal
-
2g tortazselé7 kcal
-
2g cukor6 kcal
Összesen
479
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
A sütihez
-
60g tojássárgája193 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
250g tej140 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
370g meggybefőtt266 kcal
A krémhez
-
200g margarin1434 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
343 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
500g tej280 kcal
A mázhoz
-
50g meggylé20 kcal
-
24g tortazselé81 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
5731
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
A sütihez
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
4g margarin28 kcal
-
9.9g porcukor38 kcal
-
6.7g citrom1 kcal
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
9.9g tej6 kcal
-
4.8g tojásfehérje2 kcal
-
14.7g meggybefőtt11 kcal
A krémhez
-
7.9g margarin57 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
3.6g vaníliás pudingpor14 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
19.8g tej11 kcal
A mázhoz
-
2g meggylé1 kcal
-
1g tortazselé3 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
Összesen
227
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 456.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.9 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
479
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 72.6 g
Zsír
-
Összesen 276 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 124 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 77 g
-
Koleszterin 651 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5482 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 1899 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 1753 mg
-
Nátrium 1574 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 730.8 g
-
Cukor 378 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 304 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2687 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 280 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 562 mg
-
Retinol - A vitamin: 2527 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1886 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 711 micro
Összesen
5731
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 12.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
A sütihez
-
3 db tojássárgája
-
25 dkg porcukor
-
25 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2.5 dl tej
A krémhez
-
20 dkg margarin
-
2 ek porcukor
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 ek cukor
-
5 dl tej
A mázhoz
-
0.5 dl meggylé
-
2 csomag tortazselé
-
2 ek cukor
Elkészítés
A sütihez
- A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük, majd hűtőbe rakjuk felhasználásig!
- A 3 tojássárgát habosra keverjük a nagyon puha margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, belereszeljük a citrom héját, és belefacsarjuk a levét, jól összekeverjük.
- A 25 dkg lisztet összekeverjük az 1 cs sütőporral, apránként összekeverjük a vajas krémmel, majd gyorsan beleöntjük a 2,5 dl tejet, jól összekeverjük, majd végül hozzákeverjük a tojások felvet habját, amit előzőleg már felvertünk!
- Beleöntjük a kivajazott tepsibe, és beleszórjuk az összes meggyet, amit előzőleg jól lecsepegtettünk, és egyenként átválogattunk, mert olyan soha nem volt, hogy a magozott meggyben ne lett volna itt-ott egy két mag. (Az én gázsütőmben 3-as fokozaton, kb 160 C fokon, középhőmérsékleten kb 25 perc, gyorsan megvan, mert vékony a tészta. Tűpróba sosem árt, én mindig csinálok!)
- Krém elkészítése: a 2 cs pudingport összekeverjük 2 ek kristálycukorral és kis tejjel, amit az 5 dl-ből veszünk el, csomómentesre jól kikeverjük, majd sűrűre felfőzzük a maradék tejjel.
- A tűzhelyről lehúzzuk, és rögtön folpackkal szorosan letakarjuk (így nem bőrösödik meg a teteje). Majd hagyjuk kihűlni.
- A nagyon-nagyon puha 20 dkg margarint 2 ek porcukorral és a 2 cs vaníliás cukorral nagyon habosra kikeverjük, ha a puding már kihűlt, kanalanként adagoljuk a vajas krémhez, és jól kikeverjük, hogy a végén az egész jó habos legyen.
- Ha kihűlt a tészta, rákenjük a tetejére a krémet egyenletesen. Majd az egészet visszarakjuk 1 órára a hűtőbe.
- Máz elkészítése: a 2 cs piros zselét összekeverjük szárazon 2 ek kristálycukorral, hozzáöntjük a 0,5 dl meggylevet, felforraljuk folytonos keverés mellett, és mikor érezzük, hogy kezd sűrűsödni (forrástól számítva pár másodperc), evőkanállal szépen a hűtőből kivett krém tetejére locsolgatjuk, eloszlatjuk tetszés szerinti vastagságban (nem kell az összeset rákenni, ha sokalljuk).
- Ha megdermedt a zselé a hideg krémen, a maradék zselét újra melegíthetjük (ettől újra felolvad), és szépen kanállal mintákat lehet csepegtetni-húzni a tetejére össze-vissza, hogy szép külsőt kapjon.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 37x26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5071
- Feltöltés dátuma: 2013. július 26.
Ajánló
Igazi nyári sütemény, forró napokra, amit én egy habos fekete kávéval tálaltam, de nagy melegben ajánlom a jeges kávét hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Csupasüti
59 recept
Ez a csodálatos sütemény még finomabb, mint ahogy látszik. Könnyű, igazi nyári pite, amit bármilyen más gyümölccsel is el lehet készíteni.