Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis császármorzsa tojás nélkül

Hamis császármorzsa tojás nélkül
Hamis császármorzsa tojás nélkül
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig még nem főztem kukoricadarával, kísérletezni kezdtem, hogy is tudnám beilleszteni ezt az alapanyagot, mint lehetőséget a főztjeim közé.

hozzávalók / 2 adag

hamis császármorzsa

tálalás

ajánlat

Ennél a receptnél szilvalekvárt használtam, de bármilyen más lekvárral is fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet feltesszük forrni, hozzáadjuk a kukoricadarát, majd a tejet, a cukrot és a sót. Újraforrástól számítva 5-7 percet főzzük, ez idő alatt besűrűsödik.
  2. Ízlés szerinti mennyiségben mazsolát és fahéjat is szórhatunk bele.
  3. Egy lapos, nagyobb tálba, tepsibe simítjuk. Hagyjuk kihűlni, jól megdermedni. Amikor már nem olyan forró, hűtőbe is be lehet tenni pihenni, hogy gyorsabban hűljön.
  4. Zsemlemorzsát száraz serpenyőben enyhén barnára pirítjuk, majd feldaraboljuk a kihűlt kukoricadarás masszát, és beleforgatjuk.
  5. Tálaláskor tehetünk rá lekvárt, megszórhatjuk fahéjjal és porcukorral.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 5 594
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

annve

Mióta szakács: 2015.03.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

smarni kukoricadarából, smarni másképp, császármorzsa kukoricadarából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

402
víz 375 ml
tej 125 ml
kukoricadara 5 evőkanál
cukor 3 ek
2 csipet
mazsola 1 marék
zsemlemorzsa 4 ek
fahéj 1 kávéskanál
porcukor 1 ek
szilvalekvár 3 ek