r
Nosalty Logó

Hamis császármorzsa tojás nélkül

NS
Hamis császármorzsa tojás nélkül
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

hamis császármorzsa

tálalás

402
Kalória
8g
Fehérje
84.1g
Szénhidrát
3.7g
Zsír
194.2g
Víz
-
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
29.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír

hamis császármorzsa

tálalás

Összesen 402 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír

hamis császármorzsa

tálalás

Összesen 802 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír

hamis császármorzsa

tálalás

Összesen 111 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    194.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 402 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    168.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    388.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 802 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

hamis császármorzsa

  1. A vizet feltesszük forrni, hozzáadjuk a kukoricadarát, majd a tejet, a cukrot és a sót. Újraforrástól számítva 5-7 percet főzzük, ez idő alatt besűrűsödik.
  2. Ízlés szerinti mennyiségben mazsolát és fahéjat is szórhatunk bele.
  3. Egy lapos, nagyobb tálba, tepsibe simítjuk. Hagyjuk kihűlni, jól megdermedni. Amikor már nem olyan forró, hűtőbe is be lehet tenni pihenni, hogy gyorsabban hűljön.
  4. Zsemlemorzsát száraz serpenyőben enyhén barnára pirítjuk, majd feldaraboljuk a kihűlt kukoricadarás masszát, és beleforgatjuk.
  5. Tálaláskor tehetünk rá lekvárt, megszórhatjuk fahéjjal és porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Eddig még nem főztem kukoricadarával, kísérletezni kezdtem, hogy is tudnám beilleszteni ezt az alapanyagot, mint lehetőséget a főztjeim közé.

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...