Nosalty Logó

Halawet el jibna

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Halawet el jibna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Az ashta krémhez

A sziruphoz

Összesen 730 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Az ashta krémhez

A sziruphoz

Összesen 5836 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Az ashta krémhez

A sziruphoz

Összesen 220 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1183.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 730 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183 g

Zsír

  • Összesen
    201.9 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9464.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    3718 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    2399 mg
  • Nátrium
    2946 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    812.5 g
  • Cukor
    540 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1456 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1418 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 5836 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az ashta krémhez

A sziruphoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a "tésztát" készítjük el. Ehhez a tejet felforraljuk a cukorral, majd lassan hozzáöntjük a búzadarát is. Alaposan elkeverjük, majd beletördeljük a mozzarellát is. Addig keverjük, míg a sajt teljesen el nem olvad.
  2. Pár percig a lábasban hagyjuk a masszát, majd még azon melegében kiborítjuk egy tiszta munkalapra, és kinyújtjuk olyan 1-2 centisre. Én egy fóliát terítettem a massza tetejére, és így nyújtottam ki. Garantáltan nem szakad, szép egyenletes lesz.
  3. Kis téglalapokat vágunk a "tésztából", majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Az ashta krémhez 100 ml tejet elkeverünk a cukorral és a keményítővel.
  5. A maradék tejet és a tejszínt felforraljuk, majd ha már bugyog, hozzáadjuk a keményítős-cukros tejet, illetve a rózsavizet is, és addig keverjük, míg az egész be nem sűrűsödik. Levesszük a lábast a tűzről, és hagyjuk a krémet is kihűlni.
  6. A sziruphoz a vizet, cukrot, rózsavizet feltesszük forrni, majd a forrástól számolt 3 percig gyöngyöztetjük. Ezt is félretesszük hűlni.
  7. Most jön a pepecs rész, az összeállítás. Kb. az utolsó tésztacsíkoknál jöttem rá, hogy hogyan is lehet viszonylag szép rudakat formázni. Fogjunk egy téglalapot, az ujjunkkal kicsit nyomogassuk meg, hogy a kezünk melegétől a viszonylag merev formáját elveszítse, és kézreállóbb, formázhatóbb legyen. Tegyünk az egyik keskenyebbik szélére egy csík ashtát, majd óvatosan tekercseljük fel. Ha repedne, ne essünk kétségbe, mert ha az ujjunkkal kicsit megsimogatjuk a tésztát, akkor ki tudjuk javítani a hibát.
  8. Ha az összeset feltekertük, öntsük le a langyos/hideg (és semmiképpen nem forró) cukorsziruppal, majd koronázzuk meg egy kevés pisztáciával.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17209
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 27.

Ajánló

Tipp:  Ebből az adagból nagyon sok lesz. Én helyből csak a negyed mennyiséggel dolgoztam, így is 13-14 darab lett. Az ashtából szerintem elég sok mindent ki lehet hozni. A rózsavizet le lehet cserélni narancsvirág vízre, illetve más esszenciákra is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

...avagy sajtos édesség. Egy kedves ismerősömtől kaptam a receptet. Állítólag Libanonban elterjedt és közkedvelt nyalánkság. Kicsit pepecselős, de megéri vele dolgozni, mert a végeredmény egy nagyon finom, kellemesen selymes, különleges édesség... Amolyan villantós fajta.:)

Hozzászólások

Gabys

Kedves Afraa:) Nagyon különleges érdekes recept. Kedvem lett kipróbálni. Dobjuk fel a magyar konyhát jeligére:) Viszont nem használok rózsavízet, sem esszenciákat, valami mással esetleg tudom pótolni, vagy kihagyhatom? A másik: a cukorszirupot felszivja a tekercs, vagy csak áll benne ez a különlegesség? A tányéron ahogy nézegetem nincs lé...Köszi a választ, szép estét Gabi Uccsó kérdés a tejszín f?z? vagy habtejszín?

Törölt felhasználó

Kedves Gabys! Persze, nyugodtan kihagyhatod a rózsavizet, de akkor egy elég jellegtelen, tejszíníz? krémet kapsz. Ez persze azt is jelenti, hogy nagyon gazdagon lehet ízesíteni. Tehetsz bele kókuszreszeléket/tejet, valami különlegesebb lekvárt, vaníliát, fahéjt, kardamomot. Most így hirtelen ezekkel tudnám elképzelni. Nekem nem szívta fel a szirupot a tekercs, lefolyt róla, úgyhogy tunkolni kellett (a fotót még azel?tt csináltam, hogy leöntöttem volna a sziruppal). A tejszín szerintem tök mindegy (én habtejszínt használtam).

Gabys

Kedves Afraa, nagyon szépen köszönöm, sok tippet adtál:) Ahogy id?m engedi, megcsinálom. Szép hétvégét kívánok!:) Gabi

Törölt felhasználó

Kedves Gabys! Nagyon szívesen, remélem ízleni fog a végeredmény :) Kíváncsian várom a véleményed róla :)

Évi néni

Kedves Afraa! Meláttam a fotót és azonnal tudtam, csak te készíthetted. Nagyon megörültem neki, hogy újra láthatunk egy remekm?vet a konyhádból. Én szeretem minden receptedet. Ezt is ki fogom próbálni. Üdvözlettel: Évi néni

Törölt felhasználó

Kedves Évi néni! Nagyon köszönöm a kedves szavait :) Remélem ízleni fog az édesség :)

Évi néni

Kedves Gabys! Ne haragudj, ha itt szólok, de éppen tegnap vettem rózsavizet az Ázsia boltban. Nagyon is kifizethet? az ára és valami mennyei, különleges ízzel, illattal ajándékozza meg az elkészített édességet. Szerintem ne hagyd ki. Afraa receptjei egyt?l-egyig szenzációsak. Mindent szeretek, amit készít. A blogján is szoktam követni , hogy éppen mivel lepi meg családját. Üdv: Évi néni

Gabys

Kedves Évi-néni:) Meggy?ztél:))) De mivel a környékemen nincs Ázsia-bolt, így rákerestem a neten a rózsavízre. Bio boltokban is kapható, ami viszont fellelhet? közelségben van és valóban elfogadható az ár is. Elvarázsolt a recept, a férjemnek is mutogattam, mit mondjak..az ? érdekl?dését is felkeltettem. Köszönöm, hogy szóltál! Üdv: Gabi

Törölt felhasználó

Jaa, hogy csak annyi gondod volt a rózsavízzel, h nincs a közeledben! Azt hittem,elvi bajaid vannak vele :) Igen, kapható bioboltokban is, csak arra kell vigyázni, h azt vedd meg, ami étkezési célokra van, mert van kozmetikai is (finom, hamvas lesz t?le a b?röd). Amúgy itt találsz még több képet az édességr?l:http://www.afraasutode.blogspot.com.es/2012/09/halawet-el-jibna.html

Gabys

Kedves Afraa:) Jajjjjjj, nem nem dehooooooogy!!!!!!!:) Nekem az összes elvem az ételek terén az: ízlik vagy sem. Én mindig minden újdonságot megkóstolok, sosem határolódom el semmit?l, s?????t.... Én ha külföldön járok, alap dolog, hogy az adott ország tipikus, nevezetes ételeit megkóstolom, még akkor is ha els?re kicsit idegenkedek t?le, mert szerintem az eredeti kihagyhatatlan. Aztán mesélhetném azt is, van baráti házaspárunk, ahol a férj arab országból származik. A tatárbifsztekje, vagy az ? sült húsija, különleges ételei utolérhetetlenül finomak. Utánozhatatlan, mivel ha hazamegy feltankol hazája f?szereivel és abból f?z. Aztán mesélhetném azt is, Töröko.-ban járva, a gyerekeimnek, mivel estére értünk haza, vacsira igazi kebabot hoztam, (csecsebecsék helyett..) csak hogy érezzék a különbséget a hazai és az eredeti közt. Már a reptéren befalták:)) Nahh sikerült kilocsognom magam...bocsánat érte:) És megnéztem az oldalad, valami gyönyör??????:) szép estét kívánok: Gabi

scarlett69

Afraa! Csak most találtam rád! Egyszer nagyon régen jártam már Törökországban, mint az építészeti stílus, mint a gasztronómia elvarázsolt, mintha Csodaországba csöppentem volna... Itthon azóta is keresem azokat a mesés ízeket! Ez a recept különösen tetszik, de a rizses keksz is, és sorolhatnám. Köszönöm! Scarlett

Törölt felhasználó

Kedves Scarlett! Örülök, hogy egy kicsit sikerült felidéznem a régi, szép emlékeidet :) remélem a receptek is elnyerik majd a tetszésedet :)) Jó sütögetést!

Deloretta

No, elkészítettem! Hastáncos rendezvényre kellett valami sütit csinálnom, és gondoltam akkor már arab desszertek között keresgélek és végül erre és a Sekerpare-re esett a választás. Mit ne mondjak, érdekes süti, ehhez hasonlót még nem ettem. Mivel sajtimádó vagyok, ez a mozzarellás tészta nagyon bejött nekem. Bízok benne, hogy holnap a rendezvényen is nagy sikere lesz ennek a különlegességnek :)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy elkészítetted és annak ellenére, hogy bizony ez nem egy szokványos süti, ízlett neked :) Remélem sikere lesz a rendezvényen is :)

Deloretta

Én nagyon szeretek újdonságokat/különlegességeket késtíteni és kipróbálni, szóval amint elolvastam a receptet, kíváncsivá tett. Sikere volt, mindenkinek ízlett aki megkóstolta, általában az volt a vélemény, hogy ilyesmit még sosem ettek, de finom :) Mondjuk eleinte kissé bizonytalanul álltak a sütihez, f?leg mikor megtudták hogy mib?l van :D De aki volt elég bátor, hogy megkóstolja, azt kellemes meglepetés érte :)

Hozzávalók

A tésztához

Az ashta krémhez

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek