Nosalty Logó

Halászlé kiadósan finoman Pöszmösztől

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Halászlé kiadósan finoman Pöszmösztől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 718 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 4307 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 36 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3727.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1931 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1470 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4138 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 718 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    620 g

Zsír

  • Összesen
    169.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    2034 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22363.1 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    680 mg
  • Kálcium
    1329 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1032 mg
  • Foszfor
    11585 mg
  • Nátrium
    7657 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    8820.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    51 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    24828 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    638 micro
  • Kolin:
    1962 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 4307 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 36 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Én általában élőpontyot veszek, ugyanis ebben benne vannak a belsőségek is, és mi nem dobjuk ki a hal fejét sem, mert a férjem jó horgászhoz híven megeszi azt is.:) Szóval megpucoljuk a pontyot, a belsőségeitől megszabadulunk (gyomor/kopoltyú/bognár tüske, igaz ez már nem belsőség.) Az apróhallal nem kell ennyit vacilálni, mert azt mi is konyhakészen vesszük.
  2. Ha kész a halpucolás, válogassuk ki azokat a részeket, amiket az alapléhez kívánunk adni. Mi a farokuszonytól kezdve jó pár szeletet belerakunk.
  3. Megpucolunk olyan 4 nagyobb fej hagymát, felkockázzuk, majd olajon/zsíron szépen megpirítjuk.Ha kész, megszórjuk jó sok pirospaprikával, majd az apróhalakat és a pontyból kiválogatott szeleteket beletesszük, és egy kb. 10 literes fazékba feltesszük főni (bőven lepje el a víz). Ez kb. olyan 3 órát vesz igénybe.
  4. Addig jól átmossuk a többi részét a halnak, a fejére különös figyelmet fordítsunk, ugyanis ott elég sok minden van, ami elronthatja az ételt! Figyeljünk arra hogy a keserű foga ne maradjon benne, ezt nem nehéz szem elől téveszteni, mert igencsak nagy!
  5. Mikor kész az alaplé, előveszünk egy szűrőt, egy turmixgépet és egy másik nagyobb edényt. Elkezdjük kimerni a halszeleteket a szűrőbe a lével együtt, majd elkezdjük paszírozni úgy, hogy lehetőleg ne sok szálka maradjon benne. Ugye a szűrőben maradnak a szálkák, a hús meg átpaszírozódik az edénybe. Ami a szűrőben marad szálka kidobjuk, majd a másik edénybe nyert lét/húst öntsük át a turmixba, merjük rá még levet, és mehet a turmixolás. Ezt addig folytassuk, amíg el nem fogy az alaplé paszírozás-turmixolás.
  6. Ha ezzel készen vagyunk, rakjuk vissza az eredeti fazékba, és mehet bele a ponty. Fejjel, hal szeletekkel, mindennel együtt. Rakjunk bele olyan 6 db halászlékockát, és főzzük. Ha nem elég piros a színe, rakhatunk bele még pirospaprikát, de ezt csak akkor, amikor forr a leves, és csak oda szórjunk, ahol a lé forr. Lehetőleg mellőzzük a keverést, inkább rázogassuk a fazekat, ugyanis így elkerülhetjük a halszeletek törését. Ízesítsük sóval, erőspaprikával. Mielőtt kész, 10 perccel előtte rakjuk bele a haltejet/halikrát.
  7. Ennél a fázisnál már lényegesen kevesebbett kell főzni, úgy 30-40percet.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 30542
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Imádjuk a halászlevet, nálunk évközben is gyakran előfordul. Igazából mi úgy szoktuk a halat venni, hogy egy pikkelyes, egy tükrös, ugyanis teljesen más a kettőnek az íze, és igazán zamatos ételt kapunk így. Idén a pikkelyes volt 2,5kg, a tükrös olyan 2kg lehetett. Sokáig anyukám halászleve volt számomra a legfinomabb, de miután a férjemmel összekerültünk, aki lelkes horgász, megmutatta az igazán ízletes halászlevet. Azt azért még elárulom, hogy mi ezt az adagot csak kettőnkre szoktuk elkészíteni, és olyan 3-4napig tart, karácsonykor nem is eszünk jóformán mást!

Hozzászólások

Sviki23

Szia. Én évek óta passzírozás helyett darálom a halat. Kiszedem a nagyobb,csontos szálkákat. és a többit kb 2 perc alatt ledarálom. Sokat könnyít a halászlé elkészítésén ez a módszer. Ha gondolod próbáld ki, ha Te/Ti is annyira szeretitek a halat. ahogy én, akkor tutira át fogsz térni! :D

Törölt felhasználó

Szia nos mi paszírozunk és darálunk is :)))) A szálkáktól lesz s?rübb persze nem a dinoszaurusz méret?ekt?l hanem amik vékonyak ,de igen a darálást senkinek nem ajánlanám hogy kihagyja ugyanis isteni lesz ett?l a halászlé :) Egyébként pont tegnap csináltunk még 10literrel valószín? fagyasztok is le majd bel?le így ha megkívánjuk csak el?kapom a fagyasztóból. :D

Törölt felhasználó

Szia. Érdekes a történet és a recept is. A lelkes horgász BOLTBAN veszi a halat? Lehet, hogy nem is horgászni jár!? Az apró hallal nem kell vacilálni, nem vacakolni? Jól átmossuk a halat? A keser? fog hol van a hal szájában? Ennyi hal és még 6 db. halászlé kocka? A konyhakész apró hal milyen fajta? A maradékot lefagyasztani??? Számomra ez a recept nem szimpi!

Törölt felhasználó

Szia Wasabirozi!Igen nagy horgász ,de a Dunán ritkán fogni pontyot,f?leg télen amit meg nyáron fog az meg harcsa keszeg kárász abból ritkán f?zök halászlevet.Igen jól át kell mosni a halat ha Te pucolod/belezed ki otthon .A keser? fog igaz nem a szájában hanem a fejében található ill. a fej és a törzs találkozásánál attól függ hogy sikerül levágni a fejet nekem néha itt néha ott van .a konyhakész apró hal alatt azt értettem ami fel van szeletelve meg van tisztítva a pikkelyekt?l belekt?l.Ja és igen én nem hagyom ki a kockát ugyanis jó ízt ad neki .Gondolom a pirospaprikát sem hagyod ki bel?le?! :) A hal nem igazán adja meg azt a pikáns ízvilágot neki.Igen le lehet fagyasztani semmi baja nem lesz felolvasztás után! :)

Törölt felhasználó

Amúgy mi az érdekes a történetben? :)

Samurai1952

Ez egy rakás szar ez nem aszegény ember eledele........

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.