Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erős pontyhalászlé

Erős pontyhalászlé
Erős pontyhalászlé
130 perc / előkészület: 30 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégére wellnessezni mentünk a családdal. Ebédre halászlét kértem, de hiányoltam, hogy nem volt erős-csípős a halászlé, ezért otthon elkészítettem. Számomra így igazi a halászlé.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat apróra kockázzuk, és az olajon megdinszteljük.
  2. A fűszer-pirospaprika felével megszórjuk. 3 l vízzel felöntjük, és a 2 dl borral. Beletesszük a fejeket, a farokrészt, 8 pontyszeletet, a halászlékockákat, sót, majd legalább 1,5 órát lassú tűzön főzzük.
  3. Ha megfőtt, a fejeket és a farokrészt, az uszonyt kidobjuk, és a lefőtt húst átpasszírozzuk.
  4. A kapott sűrű levet egy másik fazékba tesszük, és a többi előzőleg megsózott halszeletet belerakjuk, a karikára szeletelt hegyes erős paprikát, a fűszer pirospaprika másik felét, és az elfőtt levet pótoljuk.
  5. Forrástól számítva még kb.15-20 percig főzzük, amíg a halszeletek meg nem főnek.
  6. Melegen, fehér kenyérrel tálaljuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 80 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 843
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

halászlé pontyból, csípős halászlé, halászlé csípősen

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Smaragd konyha
Smaragd konyha / Smaragd konyha Fri, 2014-07-11 14:06

Elhiszem kedves WASABIROZI , de én a vejemtől kaptam a halat a hobbija horgászat. A hozzávalókból pedig majdnem minden volt otthon. Üdv.

428
ponty 2 kg
pontyfej 50 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
hegyes erős paprika 2 közepes db
fűszerpaprika 2 ek
halászlékocka 3 db
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
félszáraz fehérbor 2 dl
víz 3.5 l