r
Nosalty Logó

Hajtogatott káposztás pogácsa N.Olgitól

Németi Olga
Hajtogatott káposztás pogácsa N.Olgitól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1059
Kalória
15.6g
Fehérje
86.4g
Szénhidrát
70.4g
Zsír
125.8g
Víz
197.5g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
6.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1059 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 311 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    125.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 1059 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    352 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    988 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2385.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    432 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    628.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    308 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    588 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    897 micro
Összesen 5297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 311 kcal

Elkészítés

  1. A káposztát lereszeljük, megsózzuk, hagyjuk állni kb. fél órát. Eztán kinyomkodjuk, és 10 dkg zsíron megpirítjuk. Ízesítjük borssal, ha szükséges sózzuk, hagyjuk kihűlni.
  2. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  3. A lisztet, a 20 dkg zsírt, tojássárgákat, tejfölt, a káposztát zsírral együtt, felfuttatott élesztőt elkeverjük, megsózzuk, hozzáöntjük a rumot, és összegyúrjuk. Jó kis zsíros tésztát kapunk.
  4. A tésztát 40 percet letakarva pihenni hagyjuk.
  5. A40 percleteltével kinyújtjuk, hajtogatjuk. Hajtogatás: szemre 3 részre osztjuk a tésztát vízszintesen. Alulról felhajtjuk úgy, hogy a széle a felső harmad aljánál legyen. Majd a felső harmadot ráhajtjuk. Eztán szemmel kétfelé osztjuk a tésztát, és balról jobbra középig hajtjuk be, majd jobbról is behajtjuk középig, végül egymásra hajtjuk a 2 részt.
  6. Most már csak fél óra pihentetéskövetkezik, majd újabb nyújtás, hajtogatás, ismét fél óra pihentetés.
  7. A következő nyújtásnál a tésztát másfélujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdaljuk, éskisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  8. Tepsiben kb. 15 percet pihentetjük, addig előmelegítjük a sütőt. Mielőtt betolnánk sülni, megkenjük a pogácsák tetejét felvert tojással.
  9. Kb. 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Káposztás tészta készítés után maradt egy kis fél fej káposztám, úgy fél kilónyi. Vendégeket vártunk, gondoltam egy adag káposztás pogácsával két legyet ütök egy csapásra: eltűnik a káposzta, és lesz egy finom sós rágcsálnivaló, ami sörkorcsolyának is remek. Szerintem egy húsos leves után is megállja a helyét.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...