r
Nosalty Logó

Brokkoli sárgarépás bulgurral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Brokkoli sárgarépás bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 561 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1682 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 127 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    752 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    1676 micro
  • β-karotin
    4429 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1624 micro
Összesen 561 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    118.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3313.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1066 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    806.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2256 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    387 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    5027 micro
  • β-karotin
    13288 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4872 micro
Összesen 1682 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    381 micro
  • β-karotin
    1008 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, és sós köménymagos víz fölé helyezett pároló edényben megpároljuk.
  2. A sárgarépát felkockázzuk, és egy kanál olíván kicsit megfuttatjuk. Pár perc múlva hozzáadjuk a bulgurt, megkeverjük, feleresztjük kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk, és fedő alatt, kis lángon megpároljuk. Párszor megkavarjuk közben, ellenőrizve, hogy nem fogyott-e el alóla a víz.
  3. Egy lábosban megmelegítjük a margarint, amikor felolvad hozzáadjuk a tejfölt és egy kevés sót.
  4. Egy sütőtál alját kevés olívával megkenjük, elsimítjuk benne a megfőtt sárgarépás bulgurt. Szépen egyenletesen eloszlatjuk rajta a brokkolirózsákat, leöntjük a még meleg tejföllel. Erre jön a reszelt sajt, majd mehet az egész az előmelegített sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 2355
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Brokkoli sárgarépás bulgurral
Pogácsa 352 recept

Könnyű, gyors egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezért üres George Clooney kezében a kávéscsésze

A George Clooney szereplésével készült The Empty cup kampányban a Nespresso rávilágít a kockázatra, amelyet az éghajlatváltozás jelent a kávétermelő közösségekre, és a márka megerősíti hosszú távú elkötelezettségét a világ legjobb kávéinak megőrzése iránt

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.