Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hájas tészta baracklekvárral Kyngutól

Hájas tészta baracklekvárral Kyngutól
Hájas tészta baracklekvárral Kyngutól
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már olyan régóta szerettem volna enni ilyen sütit, de ennek ellenére halogattam az elkészítését. Mamám receptje nagyon bevált, bármilyen lekvárral meg lehet tölteni, és finom süti lesz belőle! :)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltéshez

A szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ledarált hájat 10 dkg liszttel összegyúrjuk, hidegre tesszük.
  2. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd beleöntjük az élesztős tejet, az 1 db tojást is beleütjük, hozzáadjuk a bort is, és annyi szódavízzel dolgozzuk ki szép hólyagosra, hogy rétestésztaszerű állaga legyen a tésztának.
  3. A tésztát téglalap alakúra sodorjuk, rákenjük a lisztes hájat. 4 részbe hajtogatjuk, még háromszor megismételjük 20 percenként.
  4. Négyzeteket vágunk, lekvárral töltjük és megsütjük.
  5. Ezután durvára tört dióval és porcukorral leszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 841
elküldve: 2
receptkönyvben: 105
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hájas tészta, lekvárral töltött hájas, hájas süti lekvártöltelékkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1404
sertésháj 40 dkg
finomliszt 60 dkg
tojás 1 db
fehérbor 20 ml
élesztő 3 dkg
tej 1 dl
cukor 0.5 teáskanál
szódavíz 0.5 dl
sárgabaracklekvár 20 dkg
dió 10 dkg
porcukor 5 dkg