r
Nosalty Logó

Hájas sütik

TraRita
Hájas sütik
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

2238
Kalória
39.6g
Fehérje
190.7g
Szénhidrát
146.9g
Zsír
112g
Víz
107.9g
Koleszterin
18.4g
Élelmi rost
28.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Összesen 2238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Összesen 8950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Összesen 445 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    146.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2568.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    190.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    112 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 2238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.3 g

Zsír

  • Összesen
    587.6 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    202 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    197 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10272.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    3305 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1201 mg
  • Foszfor
    3522 mg
  • Nátrium
    1818 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    762.9 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

Víz

  • Összesen
    448 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    528 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    594 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 8950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 445 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A ledarált hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk, és hidegre tesszük.
  2. A megmaradt lisztből és a többi hozzávalókból rétestésztát készítünk, 15 percig pihentetjük.
  3. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és a lisztes hájat a tésztára kenjük. Az egészet felcsavarjuk, mint a bejglit, sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, és négyszeresére összehajtjuk.
  4. Hideg helyre tesszük, 20 percenként a hajtogatást megismételjük, háromszorosra hajtjuk, tehát a csavarással együtt négyszer hajtogatjuk.
  5. Végül nyújtjuk, szaggatjuk, vágjuk, töltjük, sütjük.
  6. A korongokat utólag töltjük meg ízlés szerinti lekvárral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyermekkorom nagy kedvence a hájas. Sokféle ízben elkészítető. Akár sós, akár édes töltelékkel is megállja a helyét. Általában télen sütik a hájast a disznóvágások után. Én mindig bespejzolok a hájból, hogy sűrűn elkészíthessem:).

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Most kiderül, mennyi ideig is kéne valójában zuhanyoznunk

Egy forró, hosszú zuhany igazi jutalomnak tűnhet egy stresszes nap után – de a bőröd, a pénztárcád és a Föld szempontjából korántsem mindegy, meddig állsz a víz alatt. Szakértők szerint létezik egy határ, ami után a wellness már inkább káros, mint pihentető.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...