r
Nosalty Logó

Hájas sütik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Hájas sütik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Összesen 2238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Összesen 8950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Összesen 445 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    146.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2568.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    112 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 2238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.3 g

Zsír

  • Összesen
    587.6 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    202 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    197 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10272.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    3305 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1201 mg
  • Foszfor
    3522 mg
  • Nátrium
    1818 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    762.9 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    448 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    528 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    594 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 8950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 445 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Elkészítés

A tésztához

  1. A ledarált hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk, és hidegre tesszük.
  2. A megmaradt lisztből és a többi hozzávalókból rétestésztát készítünk, 15 percig pihentetjük.
  3. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és a lisztes hájat a tésztára kenjük. Az egészet felcsavarjuk, mint a bejglit, sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, és négyszeresére összehajtjuk.
  4. Hideg helyre tesszük, 20 percenként a hajtogatást megismételjük, háromszorosra hajtjuk, tehát a csavarással együtt négyszer hajtogatjuk.
  5. Végül nyújtjuk, szaggatjuk, vágjuk, töltjük, sütjük.
  6. A korongokat utólag töltjük meg ízlés szerinti lekvárral.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 24821
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hájas sütik
TraRita 118 recept

Gyermekkorom nagy kedvence a hájas. Sokféle ízben elkészítető. Akár sós, akár édes töltelékkel is megállja a helyét. Általában télen sütik a hájast a disznóvágások után. Én mindig bespejzolok a hájból, hogy sűrűn elkészíthessem:).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...