Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás gombóc ahogy Zsuzsi készíti

Szilvás gombóc ahogy Zsuzsi készíti
Szilvás gombóc ahogy Zsuzsi készíti
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám receptje, úgyhogy garantált a siker. Nem sűrűn készítem, de ha igen, akkor belakmározom belőle. Kötelező leves mellé, vagyis elé nálunk a Gölődin avagy gombóc leves.

hozzávalók / 4 adag

Gombóc

Bevonat, panír

Tálalás

Szólj hozzá!

elkészítés

Gombóc

  1. A megfőtt burgonyát áttörjük, majd egy kevés sóval ízesítjük és kihűtjük.
  2. Annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
  3. Kinyújtjuk, majd szilvával vagy szilvalekvárral kirakjuk úgy, hogy gombócot tudjunk belőle készíteni.
  4. A szilvák között szétvágjuk a tésztát, és szépen óvatosan, nem összenyomva, gombóccá formáljuk, közepében a szilvával vagy lekvárral.
  5. Feltesszük a vizet sóval forrni.
  6. A forrásban levő sós vízben megfőzzük a gombócokat. Legjobb, ha egyszerre csak pár darabot főzünk, mikor feljön a víz tetejére, még kb. 1 percig főzzük.

Bevonat, panír

  1. Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk. Folyamatosan keverjük, úgy nem ég le.
  2. Kiszedjük a megfőtt gombócokat, lecsöpögtetjük a vizet róla, és beletesszük a megpirított zsemlemorzsába. A gombócokat ide-oda mozgatjuk, hogy körben, mindenhol befedje a morzsa. Ezután kirakjuk egy tálba, és tesszük a következő adagot a vízbe, majd a prézlibe és a tálba.
  3. Mikor minden gombóc készen van, a megmaradt morzsát ráöntjük a tálban levő gombócokra (mert én szeretem cukorral összekeverve megenni:)).

Tálalás

  1. A gombócokat porcukorral meghintve tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 39 679
elküldve: 0
receptkönyvben: 99
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Gy.Zsuzsi

Mióta szakács: 2012.11.04.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gombóc, szilvatöltelékes gombóc, burgonyagombóc szilvával töltve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PillangoButterfly
PillangoButterfly Sun, 2016-08-07 16:48

Végre megtaláltam a legegyszerűbb receptet. Nincs megbonyolítva vajjal meg tojással. Nem is értettem, amikor először elkezdtem keresni.
Köszönöm, nekem ez tökéletesen megfelel. :)

813
burgonya 1 kg
finomliszt 30 dkg
0 ízlés szerint
szilva 20 db
zsemlemorzsa 15 dkg
porcukor 10 dkg