Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás gombóc Nusi konyhájából

Szilvás gombóc Nusi konyhájából
Szilvás gombóc Nusi konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az adag 12-14 szilvára elég. A gombóc amikor kihűl, akkor se keményedik meg, puha marad a tésztája. Mindig többet csinálok (legtöbbször 4 adagot), de mivel a tészta (nyersen) nagyon hamar lággyá válik, és mind több lisztet kér, kisebb adagokra osztom a burgonyát (4x300 g), és így elég a 100 g liszt a 300 g burgonyára.

Lefagyasztom a szilvát, és télen is elkészítem, a szilvát fagyosan teszem a tésztába!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, lereszeljük vagy áttörjük.
  2. Elterítjük a gyúródeszkán, melegen meghintjük a zsemlemorzsával, és hagyjuk kihűlni.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, az olajat, a sót, és tésztát gyúrunk.
  4. A tésztát 12-14 részre osztjuk (a szilva nagyságától függően).  
  5. A szilvát a tésztába tesszük, a kezünket lisztbe mártjuk és befedjük a szilvát, majd a kezeinkkel jól megforgatjuk, hogy mindenhol belepje a tészta. Egy tálba tesszük, és meghintjük egy pici liszttel.       
  6. Forrásban lévő vízben kifőzzük (amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére), hagyjuk 3-4 percig forrni. Közben egy kanállal megforgatjuk. Majd szűrőkanál segítségével kiszedjük, egy szűrőedényben hagyjuk egy percet szikkadni.
  7. A napraforgó olajat felhevítjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, megpirítjuk, és a gombócokat megforgatjuk benne. 
  8. Porcukorral meghintve tálaljuk. Aki szereti a fahéjat, kavarja össze a cukorral, és így találja. (Nekem mind a kettő tetszik, de van, aki nem szereti a fahéjat.)
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 635
elküldve: 8
receptkönyvben: 66
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nusi Kezdi konyhaja

Mióta szakács: 2013.08.14.
10 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás gombóc, szilvatöltelékes gombóc, burgonyagombóc szilvával töltve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

819
burgonya 300 g
finomliszt 100 g
tojás 1 db
zsemlemorzsa 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
1 kk
szilva 14 db
zsemlemorzsa 4 ek
napraforgó olaj 2 ek
porcukor 3 ek
fahéj 1 tk