r
Nosalty Logó

Szilvás gombóc Nusi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nusi Kezdi konyhaja
Szilvás gombóc Nusi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 818 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1630 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 103 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1568.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    876 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 818 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3137.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    2074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.4 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1034.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1753 micro
  • β-crypt
    327 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 1630 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 103 Kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, lereszeljük vagy áttörjük.
  2. Elterítjük a gyúródeszkán, melegen meghintjük a zsemlemorzsával, és hagyjuk kihűlni.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, az olajat, a sót, és tésztát gyúrunk.
  4. A tésztát 12-14 részre osztjuk (a szilva nagyságától függően).
  5. A szilvát a tésztába tesszük, a kezünket lisztbe mártjuk és befedjük a szilvát, majd a kezeinkkel jól megforgatjuk, hogy mindenhol belepje a tészta. Egy tálba tesszük, és meghintjük egy pici liszttel.
  6. Forrásban lévő vízben kifőzzük (amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére), hagyjuk 3-4 percig forrni. Közben egy kanállal megforgatjuk. Majd szűrőkanál segítségével kiszedjük, egy szűrőedényben hagyjuk egy percet szikkadni.
  7. A napraforgó olajat felhevítjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, megpirítjuk, és a gombócokat megforgatjuk benne.
  8. Porcukorral meghintve tálaljuk. Aki szereti a fahéjat, kavarja össze a cukorral, és így találja. (Nekem mind a kettő tetszik, de van, aki nem szereti a fahéjat.)
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 14188
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szilvás gombóc Nusi konyhájából
Nusi Kezdi konyhaja 10 recept

Ez az adag 12-14 szilvára elég. A gombóc amikor kihűl, akkor se keményedik meg, puha marad a tésztája. Mindig többet csinálok (legtöbbször 4 adagot), de mivel a tészta (nyersen) nagyon hamar lággyá válik, és mind több lisztet kér, kisebb adagokra osztom a burgonyát (4x300 g), és így elég a 100 g liszt a 300 g burgonyára. Lefagyasztom a szilvát, és télen is elkészítem, a szilvát fagyosan teszem a tésztába!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek