Nosalty Logó

Hagyományos kakaós csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zeana
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Összesen 1052 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Összesen 4208 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Összesen 327 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 1052 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    172.5 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3463.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    664 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    617.5 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1292 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 4208 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 327 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Tészta:

Töltelék:

Elkészítés

Tészta:

  1. A robotgép dagasztó fejét használva (vagy kézzel) a lisztet, a csipet sót, cukrot és az elmorzsolt élesztőt összeforgatjuk, majd beletesszük az egész tojást és a plusz egy tojássárgáját, és elkezdjük gyúrni.
  2. Hozzáadjuk a tejet, és ha egyöntetű tésztát kaptunk, beledobjuk a szobahőmérsékletű vajat is.
  3. Tovább dagasztjuk, kb. 10 perc elteltével már nem változik a tészta. Ne ijedj meg, nyúlós-ragadós lesz, de pont ilyennek kell lennie.
  4. Lisztes kézzel kibányásszuk a tésztát, körbelisztezzük, hogy ne ragadjon sehol, majd meleg helyen, konyharuhával letakarva nagyjából egy óra alatt duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát gyengén átpaskoljuk, majd lisztezett deszkán téglalap alakúra és nagyon vékonyra nyújtjuk.
  6. A kinyújtott tésztát alaposan bekenjük olvasztott vajjal. Legjobb,ha egy konyhai spricnibe töltjük, és egyenletesen fröcsköljük, de tenyérrel is el lehet szépen oszlatni. Ne sajnáljuk a vajat, ettől lesz jó ragacsos.
  7. A vajra szórjuk a cukrozott kakaóport. Ezt se sajnáljuk, jusson mindenhova, egészen a szélekre is.
  8. Ismét vajat spriccelünk rá, most nem kell sok, csak az a cél, hogy tekerés közben ne szaladjon szét a kakaópor.
  9. Közepesen feltekerjük a tésztát. Ne legyen túl laza, de ne is legyen teljesen szoros. Következik a feldarabolás: 4-5 centis darabokat kell levágni.
  10. A feldarabolt csigákat hagyjuk még 20 percig kelni, a tetejüket lazán megspricceljük tejjel, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. [Vigyázz, ne rakd szorosan a csigákat, mert a sütőben még nőni fognak!]
  11. Ha kihűlt, megszórhatjuk porcukorral. Frissen, langyosan, hidegen és másnap, mindenhogyan finom! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 366
  • 7 napos nézettség: 2674
  • Össznézettség: 986705
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ne keress tovább! :) Itt az igazi, hagyományos kakaós csiga receptje. Korábban sok receptet kipróbáltam, de mindegyikkel volt valami gond, ezért a tapasztalataim után a receptek összegyúrásából készült el ez az isteni, puha tészta. Számomra ez A kakaós csiga. Én zabtejjel készítem, higgyétek el, nem von le az élvezeti értékekből, de természetesen lehet tehéntejjel is készíteni, illetve bármilyen növényi- vagy magtej is megteszi. A teljes kiőrlésű liszt kihagyható, én úgy vettem észre, hogy jót tesz a tésztának ez a kevéske mennyiség. Érdemes dupla adagot készíteni, mert a csiguszok nyersen fagyaszthatóak is. ;) 

Hozzászólások

libaláb

Kedves "Zeana" engedd meg, hogy egy nagy, virtuális ölelést küldjek... 6 éve élek külföldön, 4 éve kísérletezek különböz? kakcsiga receptekkel, rendszerint valami egész finom kakaós sütemény a végeredmény, ami ízében nem, csak formájában hasonlít az igazira. Már feladtam lélekben, mikor megláttam ezt a fotót, gondoltam nekifutok még egyszer, de igazán nem reméltem semmit. Szerencsére tévedtem, ez A Kakaóscsiga, amit mintha egy magyar pékségben vettem volna. Ezer köszönet neked, ezért az élményért.

zeana

Kedves libaláb! Nagyon köszönöm a visszajelzés és a dícsér? szavakat! Én is külföldön élek és sehol nem láttam még kakaóscsigát, ezek szerint magyar találmány? Örülök,hogy bevált a recept és boldog vagyok,hogy ízlett a végeredmény! :)

Szabó Melinda

Finom lett, viszont keveslem az 50 gr cukrot a 100 gr kakaohoz. Nem lett finom edes, legkozelebb tobb cukrot teszek bele.

zeana

Köszi a visszajelzést! :) Nekünk elég édes így, pedig édesszájúak vagyunk, de a cukor mindig ízlés kérdése, természetesen többet is bele lehet tenni.

Törölt felhasználó

Kedves Zeana, én is külföldön élek és kakaóscsigátlanságban szenvedtem egészen tegnapig, nagyon köszönöm a receptet! :) Egy észrevételem lenne: a só megöli az éleszt?t, ezért talán só nélkül kéne megkeleszteni a tésztát (akkor sokkal kevesebb éleszt? is elég lenne), és majd a megkelt tésztába kell valahogy ügyesen bedolgozni a sót. Nehezebb így, tudom, de én szerintem meg fogom próbálni ezt kikísérletezni, hogy könnyebb legyen. (A pizzatésztát is ezzel a "kés?bb sózós" eljárással csinálják, két személyre való pizzatésztába mindössze 1 gr éleszt? megy!) Még egyszer köszönöm a receptet, nagyon boldoggá tett! Noémi

zeana

Szia Noémi! Köszönöm szépen a visszajelzést! Most el?vettem a pék könyvemet és abban azt írják,hogy a liszttel érdemes átszitálni a sót rögtön az elején. Én nem vettem még észre,hogy rontana az éleszt? hatékonyságán, de ki fogom próbálni, amit írsz, hátha van benne valami! :) Ha te már kipróbáltad, megírnád,hogy mi a tapasztalatod? További jó sütögetést! :)

santanerita

Most lett kesz.Gyonyoru es az illata!!!!Koszonom.BUEK!

zeana

Szia! Köszönöm szépen a visszajelzést, jó sütögetést! :) BUÉK!

Liguana

Sziasztok! Most sult ki, a tesztaja jo, de en tobb cukrot adnek hozza, keseru, kakao ize van, sok porcukorral kell talalni. Ennyi csak a hibaja, egyekent nagyon jo!

zeana

Szia! Örülök,hogy az én receptemre esett a választásod, viszont azt nagyon sajnálom,hogy keser? lett. Mivel te vagy a második, aki ezt jelezte, a receptet átszerkesztettem és most már több cukrot írok a hozzávalókhoz! Remélem, így már nem lesz vele gond. :)

MentaésMandula

Ma készítettem el, nagyon finom lett, mindenki szereti! Örülök, hogy belevágtam (el?ször készítettem kakaós csiguszokat), mert megéri :)

zeana

Nagyon örülök, köszönöm a visszajelzést!

focaccina

Isteni finom lett, èletem legjobb kakaòs csigàja. Koszonom a receptet.

einzweidrei

Most sül, nálunk nem megy kakaóval, de dió+citromhéj+cukor+vanília combóval nagyon. Elmentettem a receptkönyvembe a tésztája miatt.

einzweidrei

Most esszük, miután kicsit kih?lt. Kedvenc diósunk lett a tésztád miatt!

Esteraki

Köszönöm a receptet! Nagyon nagyon finom lett! Biztos hogy csinálni fogok még!!!

libaláb

Ma megcsináltam szülinapi ?tortának? :D Egyetlen hatalmas csiga sült ki tortaformában. Nem tekertem fel, hanem csíkokra vágtam, az els?t felgöngyölve középre tettem, a többi csíkot pedig köré hajtogattam. Jelentem, így is nagyon finom! Ráadásul igen nagy derültséget keltettem vele :D És az íze... így is ez az igazi, a legfinomabb.

soojinumma

Szarazelesztovel vajon mukodne a recept? Sajnos itt Del-Koreaban hiaba kerestem sehol sem talalok, meg neten is neztuk hatha tudunk rendelni valahonnan, de eddig semmi...Nagyon szeretnek csigat sutni mert itt nem is ismerik ilyen formaban (max mas toltelekkel, nagyon edes inkabb leveles teszta formajaban)

Marjorie

bár a fele még sül, de: egy csomag 7g száraz éleszt? felel meg annyi friss éleszt?nek, mint amit a recept kér. amivel én csináltam, rá van írva a hátuljára, hogy fél kg liszthez elég egy csomag. most sült ki a fele, egy zacsi szárazzal csináltam (minden összetev?t összekevertem a tésztához amit az olvasztott vajjal kezdtem, és 2 egész tojást tettem bele, nem csak sárgát), a tölteléket olvasztott vajjal összekevertem, a kakaóhoz sok sok cukor kell hogy ne legyen kesernyés, de szerintem sima cukrozott kakaóval is jó lenne (ettem már úgy máshol, teljesen jó volt). szóval az olvasztott vajjal kicsit kenhet?re kevertem, azzal kentem meg a tésztát :) most sül egy adag ugyan ilyen, fahéjas. isteni omlós puha tésztája van! mivel kettészedtem a tésztát így mini csigákat sütök, de nagyon finom tényleg, nyugodtan megsütheted száraz éleszt?vel is. gondolom nem más mint az itteni :)

soojinumma

Köszönöm szépen a választ, akkor bátran neki merek állni :)

lillatamaskovics

Ez a tészta zseniálisan finom, másnap is puha és könny? :) Én cukros dióval csináltam meg (kb. fele-fele arányban), az aljára kifolyt egy kicsi töltelék, az grillázs lett. Fel is írtam a családi receptkönyvbe!

azmegaz..

Pontosan követtem a receptet, de a végeredmény egy nagy semmi lett... Még miel?tt kezd? "szakácsnak" vagy "kuktának" nevezne valaki, megcáfolnám, több, mint 10 éve sütök-f?zök. Valaki akkor magyarázza már el, ha pontosan követek egy receptet, akkor a sok "jaj, de jó recept, köszi" ellenére miért lett kuka az egész csiga és egy egész nap?? Köszönöm!

Lizinka_

Szia. Rémiszt?en hangzik, hogy egész napod kuka. Ez a fincsi péksüti, nem egész napos program!! Ma reggelire készítettem el. Reggel (hajnal) ötre 20 perc alatt bedagasztás, egy óra kelesztés, pihentetés, sütés és fél nyolckor reggeli. Amit nem ír a recept; minden kelt tésztánál ajánlatos langyos, átszitált lisztet, lágy vajat, langyos tejet, szobah?mérséklet? tojást használni. A kudarc oka a hideg liszt, a hideg tej vagy az éleszt? min?sége is lehetett!

krisztidsz

Megsütöttem ma és err?l a receptr?l csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. :D Soha ne ettem még ennyire finom kakaós csigát. Tettem a tésztába kovászmaradékot, így nem tudom eldönteni, hogy enélkül is ilyen finom lett volna, vagy sem.

Hozzávalók

Tészta:

Töltelék:

Címlapról ajánljuk

További cikkek