Hagyományos kakaós csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
zeana

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta:
-
125g finomliszt455 kcal
-
7 kcal
-
25 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
63g tej35 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
18g vaj125 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék:
Összesen
1052
Kcal
- 9% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta:
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
100 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
250g tej140 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék:
-
100g cukrozatlan kakaópor228 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g vaj717 kcal
Összesen
4208
Kcal
- 9% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta:
-
38.8g finomliszt141 kcal
-
1.9g friss élesztő2 kcal
-
8 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
19.4g tej11 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
5.4g vaj39 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék:
-
7.8g cukrozatlan kakaópor18 kcal
-
7.8g porcukor30 kcal
-
7.8g vaj56 kcal
Összesen
327
Kcal
- 9% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 43.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 866 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 417 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 329 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 323 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
1052
Kcal
- 9% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.4 g
Zsír
-
Összesen 172.5 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 763 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3463.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 218 mg
-
Kálcium 598 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 664 mg
-
Foszfor 1670 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 617.5 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 158.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1316 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 424 micro
-
Kolin: 420 mg
-
Retinol - A vitamin: 1292 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 288 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 656 micro
Összesen
4208
Kcal
- 9% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 12.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
327
Kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Tészta:
-
0.5 kg finomliszt
-
2.5 dkg friss élesztő
-
1 db tojássárgája
-
1 db tojás
-
2.5 dl tej
-
7 dkg vaj
-
1 csipet só
Töltelék:
-
100 g cukrozatlan kakaópor
-
100 g porcukor
-
100 g vaj
Elkészítés
Tészta:
- A robotgép dagasztó fejét használva (vagy kézzel) a lisztet, a csipet sót, cukrot és az elmorzsolt élesztőt összeforgatjuk, majd beletesszük az egész tojást és a plusz egy tojássárgáját, és elkezdjük gyúrni.
- Hozzáadjuk a tejet, és ha egyöntetű tésztát kaptunk, beledobjuk a szobahőmérsékletű vajat is.
- Tovább dagasztjuk, kb. 10 perc elteltével már nem változik a tészta. Ne ijedj meg, nyúlós-ragadós lesz, de pont ilyennek kell lennie.
- Lisztes kézzel kibányásszuk a tésztát, körbelisztezzük, hogy ne ragadjon sehol, majd meleg helyen, konyharuhával letakarva nagyjából egy óra alatt duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát gyengén átpaskoljuk, majd lisztezett deszkán téglalap alakúra és nagyon vékonyra nyújtjuk.
- A kinyújtott tésztát alaposan bekenjük olvasztott vajjal. Legjobb,ha egy konyhai spricnibe töltjük, és egyenletesen fröcsköljük, de tenyérrel is el lehet szépen oszlatni. Ne sajnáljuk a vajat, ettől lesz jó ragacsos.
- A vajra szórjuk a cukrozott kakaóport. Ezt se sajnáljuk, jusson mindenhova, egészen a szélekre is.
- Ismét vajat spriccelünk rá, most nem kell sok, csak az a cél, hogy tekerés közben ne szaladjon szét a kakaópor.
- Közepesen feltekerjük a tésztát. Ne legyen túl laza, de ne is legyen teljesen szoros. Következik a feldarabolás: 4-5 centis darabokat kell levágni.
- A feldarabolt csigákat hagyjuk még 20 percig kelni, a tetejüket lazán megspricceljük tejjel, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. [Vigyázz, ne rakd szorosan a csigákat, mert a sütőben még nőni fognak!]
- Ha kihűlt, megszórhatjuk porcukorral. Frissen, langyosan, hidegen és másnap, mindenhogyan finom! Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 1121
- Tegnapi nézettség: 281
- 7 napos nézettség: 2694
- Össznézettség: 1207972
- Feltöltés dátuma: 2017. február 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

zeana
39 recept
Ne keress tovább! :) Itt az igazi, hagyományos kakaós csiga receptje. Korábban sok receptet kipróbáltam, de mindegyikkel volt valami gond, ezért a tapasztalataim után a receptek összegyúrásából készült el ez az isteni, puha tészta. Számomra ez A kakaós csiga. Én zabtejjel készítem, higgyétek el, nem von le az élvezeti értékekből, de természetesen lehet tehéntejjel is készíteni, illetve bármilyen növényi- vagy magtej is megteszi. A teljes kiőrlésű liszt kihagyható, én úgy vettem észre, hogy jót tesz a tésztának ez a kevéske mennyiség. Érdemes dupla adagot készíteni, mert a csiguszok nyersen fagyaszthatóak is. ;)
Hozzászólások (18)
Kedves "Zeana" engedd meg, hogy egy nagy, virtuális ölelést küldjek... 6 éve élek külföldön, 4 éve kísérletezek különböz? kakcsiga receptekkel, rendszerint valami egész finom kakaós sütemény a végeredmény, ami ízében nem, csak formájában hasonlít az igazira. Már feladtam lélekben, mikor megláttam ezt a fotót, gondoltam nekifutok még egyszer, de igazán nem reméltem semmit. Szerencsére tévedtem, ez A Kakaóscsiga, amit mintha egy magyar pékségben vettem volna. Ezer köszönet neked, ezért az élményért.
Kedves libaláb! Nagyon köszönöm a visszajelzés és a dícsér? szavakat! Én is külföldön élek és sehol nem láttam még kakaóscsigát, ezek szerint magyar találmány? Örülök,hogy bevált a recept és boldog vagyok,hogy ízlett a végeredmény! :)
Finom lett, viszont keveslem az 50 gr cukrot a 100 gr kakaohoz. Nem lett finom edes, legkozelebb tobb cukrot teszek bele.
Köszi a visszajelzést! :) Nekünk elég édes így, pedig édesszájúak vagyunk, de a cukor mindig ízlés kérdése, természetesen többet is bele lehet tenni.
Kedves Zeana, én is külföldön élek és kakaóscsigátlanságban szenvedtem egészen tegnapig, nagyon köszönöm a receptet! :) Egy észrevételem lenne: a só megöli az éleszt?t, ezért talán só nélkül kéne megkeleszteni a tésztát (akkor sokkal kevesebb éleszt? is elég lenne), és majd a megkelt tésztába kell valahogy ügyesen bedolgozni a sót. Nehezebb így, tudom, de én szerintem meg fogom próbálni ezt kikísérletezni, hogy könnyebb legyen. (A pizzatésztát is ezzel a "kés?bb sózós" eljárással csinálják, két személyre való pizzatésztába mindössze 1 gr éleszt? megy!) Még egyszer köszönöm a receptet, nagyon boldoggá tett! Noémi
Szia Noémi! Köszönöm szépen a visszajelzést! Most el?vettem a pék könyvemet és abban azt írják,hogy a liszttel érdemes átszitálni a sót rögtön az elején. Én nem vettem még észre,hogy rontana az éleszt? hatékonyságán, de ki fogom próbálni, amit írsz, hátha van benne valami! :) Ha te már kipróbáltad, megírnád,hogy mi a tapasztalatod? További jó sütögetést! :)
Most lett kesz.Gyonyoru es az illata!!!!Koszonom.BUEK!
Szia! Köszönöm szépen a visszajelzést, jó sütögetést! :) BUÉK!
Sziasztok! Most sult ki, a tesztaja jo, de en tobb cukrot adnek hozza, keseru, kakao ize van, sok porcukorral kell talalni. Ennyi csak a hibaja, egyekent nagyon jo!
Szia! Örülök,hogy az én receptemre esett a választásod, viszont azt nagyon sajnálom,hogy keser? lett. Mivel te vagy a második, aki ezt jelezte, a receptet átszerkesztettem és most már több cukrot írok a hozzávalókhoz! Remélem, így már nem lesz vele gond. :)
Ma készítettem el, nagyon finom lett, mindenki szereti! Örülök, hogy belevágtam (el?ször készítettem kakaós csiguszokat), mert megéri :)
Nagyon örülök, köszönöm a visszajelzést!
Isteni finom lett, èletem legjobb kakaòs csigàja. Koszonom a receptet.
Most sül, nálunk nem megy kakaóval, de dió+citromhéj+cukor+vanília combóval nagyon. Elmentettem a receptkönyvembe a tésztája miatt.
Most esszük, miután kicsit kih?lt. Kedvenc diósunk lett a tésztád miatt!
Köszönöm a receptet! Nagyon nagyon finom lett! Biztos hogy csinálni fogok még!!!
Ma megcsináltam szülinapi ?tortának? :D Egyetlen hatalmas csiga sült ki tortaformában. Nem tekertem fel, hanem csíkokra vágtam, az els?t felgöngyölve középre tettem, a többi csíkot pedig köré hajtogattam. Jelentem, így is nagyon finom! Ráadásul igen nagy derültséget keltettem vele :D És az íze... így is ez az igazi, a legfinomabb.
Szarazelesztovel vajon mukodne a recept? Sajnos itt Del-Koreaban hiaba kerestem sehol sem talalok, meg neten is neztuk hatha tudunk rendelni valahonnan, de eddig semmi...Nagyon szeretnek csigat sutni mert itt nem is ismerik ilyen formaban (max mas toltelekkel, nagyon edes inkabb leveles teszta formajaban)
bár a fele még sül, de: egy csomag 7g száraz éleszt? felel meg annyi friss éleszt?nek, mint amit a recept kér. amivel én csináltam, rá van írva a hátuljára, hogy fél kg liszthez elég egy csomag. most sült ki a fele, egy zacsi szárazzal csináltam (minden összetev?t összekevertem a tésztához amit az olvasztott vajjal kezdtem, és 2 egész tojást tettem bele, nem csak sárgát), a tölteléket olvasztott vajjal összekevertem, a kakaóhoz sok sok cukor kell hogy ne legyen kesernyés, de szerintem sima cukrozott kakaóval is jó lenne (ettem már úgy máshol, teljesen jó volt). szóval az olvasztott vajjal kicsit kenhet?re kevertem, azzal kentem meg a tésztát :) most sül egy adag ugyan ilyen, fahéjas. isteni omlós puha tésztája van! mivel kettészedtem a tésztát így mini csigákat sütök, de nagyon finom tényleg, nyugodtan megsütheted száraz éleszt?vel is. gondolom nem más mint az itteni :)
Köszönöm szépen a választ, akkor bátran neki merek állni :)
Ez a tészta zseniálisan finom, másnap is puha és könny? :) Én cukros dióval csináltam meg (kb. fele-fele arányban), az aljára kifolyt egy kicsi töltelék, az grillázs lett. Fel is írtam a családi receptkönyvbe!
Pontosan követtem a receptet, de a végeredmény egy nagy semmi lett... Még miel?tt kezd? "szakácsnak" vagy "kuktának" nevezne valaki, megcáfolnám, több, mint 10 éve sütök-f?zök. Valaki akkor magyarázza már el, ha pontosan követek egy receptet, akkor a sok "jaj, de jó recept, köszi" ellenére miért lett kuka az egész csiga és egy egész nap?? Köszönöm!
Szia. Rémiszt?en hangzik, hogy egész napod kuka. Ez a fincsi péksüti, nem egész napos program!! Ma reggelire készítettem el. Reggel (hajnal) ötre 20 perc alatt bedagasztás, egy óra kelesztés, pihentetés, sütés és fél nyolckor reggeli. Amit nem ír a recept; minden kelt tésztánál ajánlatos langyos, átszitált lisztet, lágy vajat, langyos tejet, szobah?mérséklet? tojást használni. A kudarc oka a hideg liszt, a hideg tej vagy az éleszt? min?sége is lehetett!
Megsütöttem ma és err?l a receptr?l csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. :D Soha ne ettem még ennyire finom kakaós csigát. Tettem a tésztába kovászmaradékot, így nem tudom eldönteni, hogy enélkül is ilyen finom lett volna, vagy sem.