Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicsókás tej nélküli kakaós csiga

Csicsókás tej nélküli kakaós csiga
Csicsókás tej nélküli kakaós csiga
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kapálás közben előbukkantak csicsókák, amit fel is használtam. A próbálkozás jól sikerült, aki nem tudta, hogy csicsókával készült, nem is vette észre. Még másnap is nagyon finom volt.

hozzávalók / 9 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Mi nem kértünk rá cukrot, de a vendégnek vaníliás porcukrot hintettem rá.
Ebből az adagból 18-20 db lett.
Ezt is el lehet készíteni a kenyérsütőgép dagasztó programjával, így sokkal könnyebb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicsókát alapos sikálás, mosás után kevés vízben megfőzzük. Leszedjük a héját, és krumplinyomóval összetörjük. (Ezt mértem le, ez volt 20 dkg.)
  2. Az élesztőt a langyos vízben a kevés cukorral felfuttatjuk.
  3. A kimért lisztet a sóval és az olajjal kicsit elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a kimaradt cukrot, az akácmézet, a vaníliacukrot, a kihűlt és áttört csicsókát és a langyos, cukros vízben felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk.
  4. Kelesztjük kb. 1 órát.
  5. A duplájára kelt tésztát lisztezett gyúrótáblán átgyúrjuk, majd kinyújtjuk 30 x 50 cm-es, téglalap alakúra, megkenjük az olajjal, és rászórjuk az előre elkészített/összekevert tölteléket (cukor, fahéj, kakaó, olaj). Szorosan feltekerjük, mint a bejglit.
  6. A tekercsből 2 cm vastagságú szeleteket vágunk, és az előkészített, sütőpapírral bélelt nagy tepsibe rakjuk. Kb. 10-15 percet pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik.
  7. Megkenjük a tojássárgájával, és az előmelegített sütőben kb. 180 C fokon kb. 15 perc alatt elkészül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38 x 35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 545
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Margó48

Mióta szakács: 2013.06.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fahéjas csiga, kakaós csiga, csicsókás tésztájú csiga fahéjas és kakaós töltelékkel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

physalis
physalis Sun, 2015-01-25 19:42

Eredetileg csicsókás pogácsát szerettem volna sütni, de ez a kakaós felcsigázott! Majd beszámolok az eredményekről.

435
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 25 g
víz 50 ml
cukor 6 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 1 db
1 csipet
akácméz 1 ek
csicsóka 20 dkg
napraforgó olaj 1 dl
cukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
fahéj 1 dkg
napraforgó olaj 3 ek
tojássárgája 1 db
porcukor 2 dkg
vaníliás cukor 1 késhegynyi