Nosalty Logó

Hagymás-túrós pogi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sütödés
Hagymás-túrós pogi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 661 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3968 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 269 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.9 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    84 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 661 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.9 g

Zsír

  • Összesen
    184.9 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5591.2 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1262 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1781 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    504 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1505 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 3968 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.1 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 269 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Futtassuk fel langyos tejben az élesztőt.
  2. Pucoljuk meg és aprítsuk apró kockára a hagymát, majd zsíron dinszteljük üvegesre.
  3. Keverjük össze a hagyma kivételével a hozzávalókat, és kidagasztjuk (géppel is lehet). Majd kelesztjük kb. 40-45 percig.
  4. Nyújtsuk ki a tésztát ujjnyi vastagra, és kenjük meg a hagymával. Majd hajtogassuk négybe. Pihentessük, majd ismét nyújtsuk ki, és kenjük meg a hagymával. Ezt ismételjük addig, míg a hagyma el nem fogy. Nyújtsuk ki,majd szaggassuk ki pogiszaggatóval.
  5. A tetejét kenjük meg tojással, és szórjuk meg reszelt sajttal. Süssük meg!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 7678
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sütödés 7 recept

Egy házassági évfordulón kóstolhattam meg először ezt a variációt, és muszáj volt kipróbálni!

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.