r
Nosalty Logó

Túrós párnácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hófehérke
Túrós párnácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 637 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5097 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1810.6 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 637 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.2 g

Zsír

  • Összesen
    266.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14485.1 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    2026 mg
  • Nátrium
    8855 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1540 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 5097 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    853.6 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A margarint a túróval a két tojássárgájával, a sóval és a tejföllel összekeverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd 50 dkg lisztet.
  2. A maradék 10 dkg lisztből annyit adunk hozzá, amennyit felvesz. A liszt mennyisége függ attól, hogy milyen zsírtartalmú tejfölt, túrót használunk, hogy milyen, mekkora a tojás. Juhtúróval is készíthető, akkor elegendő egy evőkanál só, és kevesebb lisztet is vesz fel az 50 dkg felett. Könnyű, lágy tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztát 30-40 percig kelesztjük. Tovább nem érdemes, mert amíg a sütőre „vár”, túlkelhet.
  4. A megkelt tésztát kb. 0,5-1 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét megkenjük a két tojásfehérjével. Pirospaprikát, köményt, sajtot szórunk a tetejére. Bármilyen más fűszerrel, kendermaggal vagy szezámmaggal, esetleg mákkal is megszórható – ízlés szerint. Nálunk a parmezános verzió is nagyon népszerű.
  5. Pizzavágóval vagy derelyevágóval, vagy simán egy élesebb késsel kis kockákra vágjuk. A sütéskor szélesebb nem lesz, csak magasabb. Tehát nyugodtan pakolhatjuk a tepsibe szép sorjában.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ebből az adagból kb. 7-8 tepsinyi adag sül ki.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 38 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5578
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 28.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Hófehérke 19 recept

Amikor az ember lánya élete pogácsáját szeretné elkészíteni, de fogalma sincs, hogy kell pogácsát készíteni, és egyáltalán milyen a jó tészta... Kb. 12 éve szántam el magam az első pogácsám elkészítésére, az összes egyszerűséget és világ legfinomabb pogácsáját ígérő receptet elolvastam, végignéztem, de valahogy mindet érdekesnek, vagy bonyolultnak találtam, így kb. 3-4 recept alapján megszületett életem első pogácsája, természetesen kelt tészta formájában. Már mindenféle más csoda készült azóta... de ez a rendhagyó túrós pogácsa minden céges rendezvényre, és szinte minden családi eseményre elkészül, az akkori változatlan formájában. Még másnap is finom, de persze egy pogi mindig frissen az igazi... ;-) A neve pedig azért párnácska, mert már lusta voltam szaggatni, így egy pizzavágóval csak felkockáztam. Pogácsaként már el sem tudnánk képzelni...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!