r
Nosalty Logó

Brokkolikrémleves kolozsvári ropogóssal

NS
Brokkolikrémleves kolozsvári ropogóssal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

390
Kalória
11.6g
Fehérje
12.6g
Szénhidrát
33.4g
Zsír
400.3g
Víz
78.4g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1560 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    400.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1073 micro
Összesen 390 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    133.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2877.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1036 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    866 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1601.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    680 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    296 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    317 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1191 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4292 micro
Összesen 1560 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. Hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és kevés vajon megpirítjuk. A brokkolit feldaraboljuk közepes darabokra, és a hagymára dobjuk, kevés vizet aláöntve pároljuk.
  2. Burgonyát és a fokhagymát megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk és hozzáadjuk a brokkolihoz, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szerecsendiót is.
  4. Puhára főzzük az összes zöldséget.
  5. Ha kész, az egészet óvatosan leturmixoljuk.
  6. Tejszínt a tejföllel kikeverjük egy tálkában, amihez kevés levet öntünk, és jól elkeverjük a hőkiegyenlítés miatt, majd folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a levesünkbe.
  7. 5 percig kevergetve összefőzzük.
  8. Kolozsvári szalonnát apró darabokra vágjuk, és egy serpenyőben ropogósra pirítjuk. A sajtot lereszeljük. Tálaláskor megszórjuk a ropogóssal, majd erre rakjuk a sajtot. Esetleg fokhagymás pirítóskockákkal is kínálhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 5 p

Krémleves nem a férfiak álma, de ha kicsit megbolondítjuk, máris az egyik kedvencükké válhat! Így készült az én brokkolikrémlevesem is, kolozsváriszalonna-ropogóssal :)

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...