r
Nosalty Logó

Hagymás-sonkás frittata

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hagymás-sonkás frittata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 664 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1989 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1782.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    733 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3110 micro
Összesen 664 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.5 g

Zsír

  • Összesen
    138.9 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5347.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1478 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1659 mg
  • Nátrium
    1839 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    899.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1713 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    321 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    1015 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1529 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    2198 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9331 micro
Összesen 1989 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat felverjük a tejszínnel, a reszelt sajttal, sóval és borssal.
  2. A felaprított póréhagymát és a vöröshagymát olívaolajon megpároljuk néhány perc alatt. Hozzáadjuk a zöldborsót, és összeforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A zöldségeket hozzáadjuk a tojásos masszához.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. Egy piteformát kivajazunk, és beleöntjük a tojásos egyveleget.
  6. A sütőbe toljuk, majd ha már kb. 80 %-ban megsült az étel, a tetején ízlésesen elhelyezzük a ricottát, és a néhány szelet sonkát. Kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9476
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi Blikk Nők Konyha magazinban találtam rá erre a fincsikére. Nagyon jót ebédeltünk belőle!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek