Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-paprikás sült bab morzsával

Hagymás-paprikás sült bab morzsával
Hagymás-paprikás sült bab morzsával
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tejföllel, minden mennyiségben!

forrás: Stahl magazin, 2012. ősz.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, pillanatra levesszük a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd felöntjük kevés vízzel. Visszatesszük a tűzre, és pár percig rotyogtatjuk a "pörkölt alapot".
  3. Közben lecsöpögtetjük a babot, átmossuk. Majd beleszórjuk a paprikás-hagymás keverékünkbe, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Pár percig együtt főzzük.
  4. Kivajazunk egy kisebb hőálló tálat, beleöntjük a babot, tetejére kenyérmorzsát szórunk.
  5. Kb. 20 perc alatt sütőben összesütjük. Tejföllel kínáljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 743
elküldve: 2
receptkönyvben: 127
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsis fehérbab, tejfölös bab, paprikás hagymás bab

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1134
fehérbab 800 g
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 1 ek
fűszerpaprika 1 ek
víz 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 5 dkg
vaj 1 ek
tejföl 175 g