Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-gombás csirkemáj

Hagymás-gombás csirkemáj
Hagymás-gombás csirkemáj
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi újságban találtam ezt a receptet. Nagyon finom, és igazán gyorsan elkészül. Rizzsel vagy tarhonyával tálaljuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat darabokra vágjuk, és annyi vízbe áztatjuk, amennyi ellepi.
  2. A gombát felaprítjuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk.
  3. A felkarikázott vöröshagymát forró olajon üvegesre fonnyasztjuk, a tűzről lehúzzuk, beletesszük a paprikát, és ráöntünk két evőkanál vizet.
  4. A tűzre visszatéve beletesszük a gombát, sózzuk, és befedjük. Addig pároljuk, míg a gomba levet ereszt, majd a zsírjára sütjük.
  5. A leszűrt májat a gombára tesszük, és állandó keverés közben fehéredésig pirítjuk.
  6. Rászórjuk a majorannát és a borsot. Végül a paradicsomot is hozzáadjuk.
  7. Befedjük, és 2 perc múlva lezárjuk alatta a lángot. Fedő alatt még 5 percig hagyjuk.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 44 644
elküldve: 7
receptkönyvben: 603
elkészítve: 34/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Arthemis

Mióta szakács: 2011.10.13.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-paradicsomos csirkemáj, hagymán sült csirkemáj

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Révész
Révész Mon, 2015-03-16 12:54

Elkészítettem:).Azon kívül hogy ügyesen elkészíthető még finom is.Egy picit variáltam rajta ami a fűszerezést illeti,de a lényeg maradt.Ja ,és nagyon finom hántolt,konyhakész kölessel.Köszönöm a receptet.Szép napot!

il-di.
Il-di. / il-di. Tue, 2015-01-06 13:11

Ez volt ma az ebédünk! Felét gombával, másik felét, tekintettel a lányomra, anélkül készítettem el. Mindenhogyan Isteni! Köszönöm! Boldog új évet! il-di.

globaby
globaby Thu, 2011-12-08 17:57

Köszönöm a receptet!
Nagyon finom lett. Nekem sem lett sok szaftja, de tettem hozzá egy kis vizet. Én még borsóval is megspékeltem és isteni lett.

andresz
andresz Wed, 2011-11-09 20:35

Szia! Ma elkészítettem az ételt a páromnak...nagyon ízlett neki...és a csirkemájat most sikerült elöször elkészítenem így hogy igazán finom lett.Nagyon köszönöm lehetöséget!!:)

zsuzsi965
zsuzsi965 Mon, 2011-11-07 16:28

Szia! Paradicsomhéj nélkül gusztább lenne. Nem szoktad lehúzni a héját főzés előtt?

Arthemis77
Arthemis / Arthemis77 Mon, 2011-11-07 17:22

Szia!Én is le szoktam húzni róla csak ez a recept így kérte.Az az igazság, hogy nekem egy kicsit jobban szét főtt mint az eredetin.(Azon semmi szaft nem volt)

218
csirkemáj 40 dkg
gomba 20 dkg
paradicsom 4 db
vöröshagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 3 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
majoranna 1 kk
fekete bors 1 kk
0 ízlés szerint