Nosalty Logó

Hagymalekvár Mignon konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Hagymalekvár Mignon konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 161 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1941 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 161 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    124.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.7 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1077.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1941 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Rászánjuk magunkat a munka dandárjára: megpucoljuk, és felkarikázzuk a hagymát.
  2. Egy kb. 30 cm átmérőjű és 8 cm mély edényben összemelegítjük a vajat és az olívaolajat. Hozzáöntjük a tetemes mennyiségű hagymakarikát és lefedve, de gyakran megkeverve közepes lángon, kb. 20 perc alatt puhára fonnyasztjuk. Közben sózzuk-borsozzuk.
  3. A cukrot és a fahéjat elkeverjük, majd a hagymára hintjük.
  4. Nagy lángon, fedő nélkül kb. 10 percig kevergetve karamellizáljuk a hagymát.
  5. Hozzáöntjük a balzsamecetet, és további 5 percig kevergetjük, hogy elillanjon az ecet szaga.
  6. Végül ráöntjük a bort, és 5 perc alatt összefőzzük vele.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 63371
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 12.

Ajánló

Kenhetjük pirítósra vagy tálalhatjuk sültek mellé is. Zárt dobozban, hűtőben 1 hétig eláll.

Receptkategóriák

Régóta szemeztem ezzel a recepttel, most végre kipróbáltam. Pirítósra kentük, májast ettünk hozzá, nagyon ízletes uzsonna lett belőle. Aki szereti a különleges finomságokat, tegyen vele egy próbát nyugodtan! A receptet a 2011-es Stahl magazin nyári számában találtam.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Tegnap a barátn?mmel elkészítettük a lekvárodat...hát egyszer?en fantasztikus. Ma reggel ezt ettem házi májassal. Isteni! köszönjük!!!

Törölt felhasználó

Elkészítettem, fantasztikusan finom lett! Én egy kis kakukkf?vel is megbolondítottam. Köszönöm a feltöltést! :-)

Mignon

Kedves Medea! Én köszönöm a pozitív visszajelzést a receptr?l! :) Örülök nagyon, hogy nektek is ízlett! Szép napot, üdvözöllek: Mignon

Törölt felhasználó

Szia! Már nem tudom hányadszorra készítem el... nem tudok vele betelni!!! :) Isteni finom!!! Köszönöm a receptet!!!

Törölt felhasználó

Milyen állagúnak kell lennie, mikor készen van? Most lett kész, még t?zforró, de eléggé folyós, nem olyan s?r?, mint amilyennek a képen látszik, pedig minden utasítást pontról pontra betartottam, még az órát is beállítottam. Mondjuk simán lehet hogy ilyennek kell lennie, és bes?r?södik ha kih?l, ez életem els? lekvárja, úgyhogy fogalmam sincs :-) (egy picit kivettem, és megkóstoltam, az íze isteni)

Törölt felhasználó

Helló,Szia Ma kipróbáltam a receptedet,igaz nem voltam olyan bátor és csak fél adagot csináltam mivel csak vörös hagymám volt de valami fantasztikus jó lett.Nem tudom valójában mi a különbség a lila és a vörös hagyma lekvár között mivel életembe el?ször csináltam,de tuti hogy ezentúl többet is fogok.Nagyon szépen köszönöm a ötletet és a isteni receptet. :)

picur11

Isteni ez a recept, többször elkészítettem már, nagyon szeretjük! Köszönöm a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek