Nosalty Logó

Hagymalekvár 1.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Hagymalekvár 1.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 74 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 295 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 102 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 74 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    210 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 295 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, a lilahagyma szeleteket hozzáadjuk és néhány perc alatt megfonnyasztjuk. Kevés sóval és borssal ízesítjük, hozzákeverjük a barna cukrot és a balzsamecetet. Néha megkeverve 20-25 percig pároljuk és kész is a hagymalekvár.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 136
  • Össznézettség: 130077
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A lilahagyma nem futott be nagy karriert a magyar konyhában. Való igaz, hogy a hamisítatlan paraszttálat el sem tudjuk képzelni nélküle és belekerül még egy-két salátába is, azonban nagyjából ennyi. Kár érte. Hiszen olyan szép a színe és megfelelően elkészítve finom köretet varázsolhatunk belőle. A serpenyőben hirtelen sütött hízott kacsamáj (határainkon túl) már-már klasszikusnak mondható kísérője a hagymalekvár.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Mennyi ideig áll el ez a lekvár? Ezt is ki lehet tenni hónapokig a kamrapocra? Köszönettel: Zsu

Törölt felhasználó

Szia!Nem szeretnék cukrot tenni bele...por állagú édesít?szer is jó?

Törölt felhasználó

Szvsz nem jó, hiszen a cukor karamellizálódik a párolás alatt, ezzel sokat hozzátesz az állaghoz, ízhez. Ezt a m?anyag cukor (édesít? por) nem tudja.

Törölt felhasználó

Mézet tegyél bele.

Durcsó

hát ez valami mennyei finom, komolyan! köszi!

Törölt felhasználó

Szia! Én is azt szeretném megtudni, hogy mennyi ideig áll el?

Törölt felhasználó

Szerintem a Xillit mindenképpen jó a receptbe, hiszen karamellizálódik, de mégsem cukor. Természetes növényi édesít?szer, a szuvasodás ellen hat, és alacsony energiatartalmú. Csak kicsit drága.

Törölt felhasználó

Nem, sajnos a xillit mégsem karamellizálódik. De azért nagyon egészséges :)

Zuzmócska

Sziasztok! Cukor helyett méz, én így ismerem és számomra elmaradhatatlan a borsikaf? hozzá, bors helyett. Nekem így lesz autentikus és izgalmas az íze :)

Zuzmócska

Jah, és még ennyit, hogy pár hónapig eláll ez is a szokásos szárazdunszt-technikával pl., én már tettem el.

babriella

Szia! Karácsonyi ajándéknak szeretném készíteni. Mi az a szárazdunszt-technika?

Zuzmócska

Kedves babriella! Nagyon jó karácsonyi ajándék lesz bel?le egy szép üvegben, jó választás. Én úgy csinálom a szárazdunsztot, hogy mire elkészül a finomság kimosom és kif?zöm az üvegeket (ez fert?tlenít, így tovább tartósít és az üveg nem kap h?sokkot), majd kicsit lecsöpögtetem ?ket és már mehet is bele a szintén forró lekvár. Itt arra figyelj, hogy minél kevesebb leveg? maradjon a lekvárban és a végén az üvegben! Erre tehetsz egy kis olajat, hogy befedje és ne kapjon leveg?t (el is hagyható). Rá a fed? és gyorsan be az el?készített, sok réteg? 'ágyba'. Én takarókba szoktam tenni, az a lényeg, hogy minél lassabban és egyenletesen h?ljön ki. Egy nap kell neki legalább, míg eléri a szobah?mérsékletet, ekkor kiveheted. Gyönyör?en rászívja magát a fed?, szusszanni fog mikor kibontják :) Sok sikert!

babriella

Köszönöm! :-)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Mi borecettel, fehérborral ízesítettük, most karácsonykor narancslé is került bele. Nagyon jól lehet gyümölcsös ízekkel párosítani, és isteni minden szósz/szaft nélküli húsételhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek