Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres lilahagymalekvár

Epres lilahagymalekvár
Epres lilahagymalekvár
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legutóbb készítettem a batyuban sült camembert, és ott kísérleteztem ezekkel az ízekkel, és bejött...

Aztán kollégáim kérdezték, hogy ezt a lekvárt hogy is kell elképzelni, én találtam-e ki, és hogy van-e belőle kóstoló. Sajnálkozva mondtam, hogy nincs, mert akkor csak annyi készült, amennyi a batyuba ment, ők meg csalódottan néztek rám nagy boci szemekkel... Így hát betértem a boltba szerda este, és úgy döntöttem, ha még lehet epret kapni így az eperszezon vége felé, akkor befőzök egy nagyobb adagot. Láss csodát, és szerencsém lett, úgyhogy íme.

A legkedvesebb párbeszéd vele kapcsolatban az egyik kollégámmal:

Én: Ízlik?

Ő: Érdekes.

Én: Jó vagy rossz értelemben?

Ő: Nem tudom... még gondolkodok rajta.

... pár óra múlva...

Ő: Gondolkodtam, és rájöttem, hogy ízlik.:)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Sült camembert-hez, sült húsokhoz, főként vadakhoz tudom elképzelni, de szendvicsbe és szerintem csirkéhez is nagyon finom.

Kacsához ISTENI! :) Letesztelve.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Aprítsuk fel a sok-sok hagymát és a sok-sok epret.
  2. A hagymát pároljuk meg egy kis vízen (kb. 1 dl-t öntöttem alá), és sózzuk meg. (Az epret én eközben készítettem elő, nem kellett ott állnom a hagyma felett hála a víznek.)
  3. Ha kellően összeesett a hagyma, mehet hozzá az eper is, és kevergetve főzzük addig, amíg az is összeesik. Ő még ereszt magából egy csomó levet, azt is próbáljuk meg elfőzni.
  4. Mikor már majdnem jó, mehet bele a bors és a méz is.
  5. A bazsalikom már szinte csak a legvégén megy bele, hogy friss maradjon az íze.
  6. Töltsük az előkészített, előfőzött üvegekbe. (Nekem 3 db ilyen kisebb üveg lett összesen.)
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 465
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Neeta

Mióta szakács: 2013.05.05.
19 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

lilahagyma-lekvár, epres lilahagyma chutney, mézes lilahagymalekvár eperrel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zanthia
Zanthia Sun, 2013-07-21 23:47

Jól hangzik!!
Kísérleteztem a lilahagyma lekvárral, ami nagyon bejött, kipróbálom ezt is mindenképp! Pusza

264
lila hagyma 1 kg
eper 1 kg
bazsalikom 1 marék
bors 1 tk
2 tk
méz 12 ek