r
Nosalty Logó

Hagymakrémes cigánypecsenye

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Fonott Kalács
Hagymakrémes cigánypecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 766 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3062 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 340 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    119 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 766 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.3 g

Zsír

  • Összesen
    289.9 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3269.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    982 mg
  • Nátrium
    1914 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 3062 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 340 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és a tetejét bevagdossuk, ebből lesz a kakastaréj. Serpenyőben kisütjük, míg ropogós nem lesz. Kiszedjük egy tányérra, és hagyjuk a zsírt valamennyire kihűlni, aztán a javát tegyük félre jobb napokra, és kb. 2 evőkanálnyit hagyjunk meg, ami mostanra kell.
  2. Pucoljuk meg a hagymát és a fokhagymát, és tegyük az aprítóba 1 evőkanálnyi zsírral. Adjuk hozzá a fűszereket, és pépesítsük.
  3. Klopfoljuk ki a szeletelt húst (én műanyag zacskóba teszem, hogy ne fröcsköljön szerteszét a húslé). A serpenyőben 1 evőkanál zsíron süssük meg, mindkét oldalát megkenve a hagymakrémmel. Kb. 10-10 perc kell neki oldalanként.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3055
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 25.

Ajánló

Sült krumplival, savanyúsággal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymakrémes cigánypecsenye
Fonott Kalács 77 recept

Szinte mindig főzök, de egyszer véletlenül pont nem volt kajám, és étteremből rendeltem az irodába. Hagymakrémet kentek a cigánypecsenyére, ami nekem nagyon meglepő, de kellemes élmény volt. Persze, hogy itthon is meg akartam csinálni. Most, hogy a fél ország karanténban van, próbálunk minél kevesebb alapanyagból minél finomabbat alkotni, és ebből a hús az egyetlen, amiért ki kell ugrani a boltba. Szerencsére tarjából még akadt a hentesnél, minden mást már elkapkodtak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek