r
Nosalty Logó

Habos meggyes mákos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos meggyes mákos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tésztára

Összesen 589 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tésztára

Összesen 4716 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tésztára

Összesen 282 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 589 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    223.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6520.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    2654 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    615 mg
  • Foszfor
    1949 mg
  • Nátrium
    1086 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.1 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    517 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1397 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2063 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1103 micro
Összesen 4716 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 282 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tésztára

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásssárgákat, és ezzel is habosra verjük.
  2. A mákot 15 dkg liszttel, a szódabikarbónával és a citromhéjjal elkeverjük, és a tejjel felváltva a vajas krémhez adjuk.
  3. A meggyről a levet leöntjük, jól lecsepegtetjük, és a 3 ek. liszttel alaposan meghintjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk.
  4. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 perc kell ahhoz, hogy a tészta megsüljön, és a tűpróbán is átmenjen.
  5. A fehérjéket csipet sóval félig felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet, és kemény habbá verjük.
  6. A sütőből kikapott tészta tetejétmeggylekvárral megkenjük, majd rákanalazzuk a habot.
  7. 5 percre visszatesszük a sütőbe, majd lekapcsoljuk, és még 20 percet hagyjuk száradni.
  • Tepsi mérete: 35x20 cm
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 887
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 90969
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ettem volna egy kis mákos sütit, és ezt a receptet találtam. Nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tésztára

Címlapról ajánljuk

Miből főzzek? – Októberben szüreti ízek uralják a terepet

Mindannyian szeretnénk egy fokkal tudatosabban táplálkozni, nem? Ennek kulcsa pedig elsősorban az alapanyagokban rejlik, amiket a konyhában használunk. A Nosalty csapatával ebben szeretnénk most mindenkinek segítséget nyújtani azáltal, hogy minden hónapban bemutatjuk az éppen aktuálisan termő/beszerezhető zöldségeket és gyümölcsöket és a belőlük készíthető jobbnál jobb ételeket.

Nosalty

További cikkek