Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos meggyes mákos

Habos meggyes mákos
Habos meggyes mákos
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ettem volna egy kis mákos sütit, és ezt a receptet találtam. Nagyon finom.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

A tésztára

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásssárgákat, és ezzel is habosra verjük.
  2. A mákot 15 dkg liszttel, a szódabikarbónával és a citromhéjjal elkeverjük, és a tejjel felváltva a vajas krémhez adjuk.
  3. A meggyről a levet leöntjük, jól lecsepegtetjük, és a 3 ek. liszttel alaposan meghintjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk.
  4. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 perc kell ahhoz, hogy a tészta megsüljön, és a tűpróbán is átmenjen.
  5. A fehérjéket csipet sóval félig felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet, és kemény habbá verjük.
  6. A sütőből kikapott tészta tetejét meggylekvárral megkenjük, majd rákanalazzuk a habot.
  7. 5 percre visszatesszük a sütőbe, majd lekapcsoljuk, és még 20 percet hagyjuk száradni.

  • tepsi mérete: 35x20 cm cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 85 038
elküldve: 71
receptkönyvben: 1 927
elkészítve: 48/85
Facebookon megjelent: -

szakács

Freya

Mióta szakács: 2009.11.02.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

meggyes mákos, mákos kevert, habos mákos kevert

Hozzászólások (39)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Krumplics
Krumplics Sun, 2015-09-20 18:18

Elkészítettem, nagyon finom és nagyon édes. Legközelebb kevesebb cukorral csinálom, egyébként remek, gyors recept.

katalin15
katalin15 Fri, 2015-06-26 10:46

Többször megsütöttem télen-nyáron, ilyenkor friss meggyel, tökéletes a siker! Szép is, finom is, köszi!

mgerecsei
mgerecsei Mon, 2012-06-04 11:40

Isteni finom lett!! Köszi azt hiszem ez gyakori süti lesz nálunk :)

visnyoo
visnyoo Sun, 2012-05-20 16:15

....megcsináltam:-) 30 dkg mákkal, 1 üveg magozott meggyel, na meg 7 tojásfehérjével a tetején:-) épp volt itthon fel nem használt fehérjém. Finom lett nagyon, tömény a "lelkem" de bevágtam 2 szelettel... ja és kapcsos tortaformában sütöttem.
Üdv.
Zsuzsa

visnyoo
visnyoo Sat, 2012-05-19 21:27

Szia:-)
Holnap reggel készíteném, ha addig kapnék választ annak örülnék, fél kg mákkal is működne? ha a többi hozzávaló mennyiségét nem változtatnám? (liszt, vaj, stb.)
Üdv.
Zsuzsa

alfaniki
alfaniki Fri, 2012-02-10 18:35

Nagyon fini süti,könnyű elkészíteni,ajánlom bárkinek... 20*30 as tepsiben sütötte a pasim,nem volt elég meggyünk,így étcsoki db-okkal pótolta a meggy hiányt :) 4db m es tojásbol sütötte,és a hab a tetején is gyönyörű magas lett! Próbáljátok ki minél többen aki szereti a mákos recepteket,mert ez a habos süti mennyei!!!!!!!

mated7
mated7 Thu, 2011-10-20 21:36

Megsütöttem, nagyon, nagyon finom lett, Köszi a receptet: Éva

EvNo
EvNo Wed, 2011-10-12 22:04

Hetvegen megsutom,istenien nez ki,szerintem az ize is menyei:P
koszonom,udv..EvNo!

alibaby
alibaby Fri, 2011-09-23 08:08

Megsütöttem ! Nagyon nagyon finom süti és egyszerű !!! ...asszem állandó családtag lesz :) Köszi !

Pasztorella
Pasztorella Thu, 2011-09-01 18:29

"Én is ettem volna egy kis mákos sütit... :) és a te receptedet találtam meg... :)" Isteni finom lett!
Kicsit több meggyet tettem bele (volt fagyasztva, így nem mértem, kb. 50 dkg), így még szaftosabb lett.
Már be is írtam a saját házi receptes könyvembe. :)
Üdv. Paszti

tegabcsi
tegabcsi Wed, 2011-08-03 13:56

Kedves freya! Elkészítettem a sütidet, nagyon nagyon finom lett. Könnyű volt elkészíteni is. Annyit változtattam rajta, hogy plusz 2 db tojásfehérjét adtam a habhoz, így olyan magas lett mint a Tied. Mindenkinek nagyon ízlett.

AGI40
AGI40 Sun, 2011-05-08 15:17

újra elolvastam a hozzá valókat és most látom ott van,hogy darálva a kérdésem tárgytalan.

AGI40
AGI40 Sun, 2011-05-08 15:12

A süti gyönyörű és gondolom finom is a mákot darálva kell beletenni aki tudja írja meg.köszönöm

manna113
manna113 Tue, 2011-03-08 21:00

Kedves Freya!
Megsütöttem ezt a finomsägot. Igaz meggy nelkül, mert nem volt itthon. Volt meg 2 plusz feherjem, hozzätettem, magasabb lett a hab mint a teszta. :) Legközelebb azert meggyel keszitem, ugy biztosan szaftosabb es meg finomabb lesz.
Köszönet a receptert: manna113

henys
henys / henys Sat, 2010-08-14 19:09

Szia,
Ma én is megcsináltam, nem mertem megmondani, amikor kész lett, mert a férjem azonnal melegen meg akarta enni :-) szóval volt sikere! (bár egy baj lett vele, hogy nagy citromot vettem és sok lett a lé a habba...). de el lesz még készítve, az biztos! :-)

zsepibaba
zsepibaba / zsepibaba Tue, 2010-08-10 23:16

nekem sem lett olyan magas a hab): első nap nekem kicsit túl tömény volt. második nap megkóstoltam megint és akkor meg nem tudtam leállni vele:P

wentimami
wentimami Sat, 2010-06-19 10:05

Tegnap megcsináltam, meg is kostóltam még melegen nagyon finom volt, de ma hidegen se rossz. Csak az Én habom nem lett olyan magas, mint a képen látható.

nbeatrix
nbeatrix Sun, 2010-05-30 21:49

Freya!
Ez a recepted is fantasztikus!!! A tojásfehérjés hab nekem sem lett olyan magas mint a képen (sóval vertem fel keményre), lehet, hogy kicsik voltak a tojások, de ez az ízeket egyáltalán nem befolyásolja!
Még meleg a süti, de már nincs meg a fele! Remélem azért még lesz lehetőségem kihűlve is megkóstolni.
Remélem még sok-sok hasonló recepttel gazdagítod a nosalty oldalát!
Üdv: Bea

freya
Freya / freya Tue, 2010-06-01 07:33

Kedves Bea!
Gondoltam, hogy ebben nem fogsz csalódni, mert egyszerű és nagyon finom recept!
A többi receptem hamarosan érkezik!
Üdv: Anita

suvinori
Süveges Nóra / suvinori Thu, 2010-04-22 15:45

Kedves Freya, nagyon könnyű volt elkészíteni, vendégségbe vittem és mindenki el volt ájulva tőle, beleértve engem is! Köszi szépen!
Nóri

freya
Freya / freya Wed, 2010-03-17 07:40

Nagyon örülök, hogy ízlett Nektek! Egyébként én is rumos meggy dzsemet használtam legutóbb! Kenyu! A tojásfehérjéhez mindig teszek egy csipet sót, úgy keményebb lesz, hamarabb felverődik. Hátha ez segít!
Anita

xandika
xandika Tue, 2010-03-16 17:33

Én ma már 3. alkalommal sütöttem meg!!!
Isteni finom,a férjemnek a mákos-meggyes sütik a kedvencei,de citrommal megbolondítva hát ez valami csoda!
Köszönet a receptért!
Legyen kellemes napotok!!!!!!!!!!!!!
Üdv:Xandika

kenyu
kenyu Sat, 2010-02-20 00:30

Én már többször megsütöttem, többek között ma du. is:))))
Mindenkinek nagyon ízlett, nagyon finom, kellemes aromájú (én rumos meggy dzsemet tettem bele).
Csak nekem valamiért sosem lesz ilyen szép magas a habom...de igazán nem is zavar, mert az íze mindent kárpótol:)

Mindenkinek jó sütést-főzést:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-12-28 20:19

Szia!
nagyon tetszik ez a recept, csak azt nem tudom mekkora tepsiben sütötted.Örülnék ha segitenél
Köszi

torpi
torpi Wed, 2009-12-16 07:36

En is megcsinaltam es nagyon finom volt, le is mentettem a receptekhez, gratula.

rizsa
rizsa Thu, 2009-12-03 20:42

Csatlakoznék Zedertához: ami mákos és meggyes az csak finom lehet!
freya Te meg kikapsz, ha ilyen finomakat mutogatsz itt a karácsonyi nagy kihágások előtt:)

Kata

zederta
ze(n)derta / zederta Thu, 2009-12-03 13:53

meggyes is meg mákos is... isteni finom lehet!
köszi a receptet, egyelőre zsupsz bele a szakácskönyvembe, de lehet hogy karácsonykor megsütöm.
üdv,
toma

589
mák 15 dkg
finomliszt 18 dkg
cukor 15 dkg
vaj 15 dkg
vaj 1 ek
meggy 25 dkg
tojássárgája 4 db
tej 2 dl
szódabikarbóna 1 tk
porcukor 10 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
tojásfehérje 4 db
meggylekvár 20 dkg