Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rákóczi túrós lepény Jolántól

Rákóczi túrós lepény Jolántól
Rákóczi túrós lepény Jolántól
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a süti egyik gyerekkori kedvencem, amit csak cukrászdában ettem. Arra emlékszem, hogy kettőnél többet nem tudtam bevágni, mert iszonyú édes volt.... De nagyon szerettem. Mostanság már elkezdtem kacérkodni a gondolattal, hogy talán próbálkoznom kellene ezzel a sütivel, így kedvenc "Esély süteményes könyvemből" elkészítettem. Kicsit levettem a liszt és a cukor mennyiséget, a tojásfehérjét is megnöveltem.... Szerintem így jó. Ami még nagyon emellett a süti mellett szól, hogy nagyon rövid idő alatt elkészül és a hamar el is fogy (pedig 2 nagy tányérral lesz belőle).... Ennél nagyon dícséret nem is kell :-)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kinyújtjuk, félig megsütjük.
  2. Amíg sül a tésztánk, jó ha hozzálátunk a tojáshab felverésének, mert az bizony elég hosszú időt vesz igénybe (kb. 10 perc). Viszont ha rendesen felverjük, akkor sülés után csak nagyon kicsit esik össze a hab. A hab akkor jó, amikor fényes és a keverőszállról szakállként lelóg....
  3. Ezután jöhet rá a töltelék. Süssük pár percig, amíg a túró összeáll.
  4. Most már rásimíthatjuk és villával kicifrázhatjuk a felvert tojáshabot, amit halvány pirulásig sütünk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x23 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 21 033
elküldve: 31
receptkönyvben: 608
elkészítve: 17/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rákóczi túrós, túrós sütemény, habos túrós

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eletke
Eletke / eletke Sun, 2013-07-14 19:39

Megcsinaltam, isteni,bar a teszta kicsi atazott, parom mondta is, hogy mielott a turos krem ramegy le kell kenni lekvarral.Majd legkozelebb.koszonettel:e

anonym
anonym Sat, 2012-12-01 17:39

Remélem a fánk is sikert aratott legalább annyira, mint nálunk a Rákóczi túrós. Isteni finom lett...annyit változtattam, hogy sárgabarack lekvárral megkentem a tésztát. :-)
Még egyszer köszönöm ezt a finom sütit!
A karácsonyi menü sorba is felveszem, a nagyikám zserbója mellé. :-)

szuszi
Jolán / szuszi Sun, 2012-12-02 09:20

Igen...akartam is írni, hogy jó lenne megkenni még lekvárral a tésztát, ez azért még dukál hozzá :-) ...és ugye milyen egyszerű??? Persze, azért jó ha egy gyakorlottabb háziasszony készíti, mert az ütemezés a lényeg és akkor pikk-pakk elkészül, mint nagyon sok sütemény :-) Háát az én fánkom nem lett az igazi, persze minden fánk fini frissen....én nem tudom, talán sok cukrot tettem a tésztájába, hogy nem lett olyan kis "rózsaszín"....kissé kreolosra sikeredett...ehh..pedig már kisebb lábosba is sütöttem, mert mindig spórizok az olajjal...és kicsi lángon is volt...nnna mindegy ez nem a recept, hanem az én hibám...Nagyon örülök, hogy finom lett a túrós...:-)
Szép napot....üdv: Jolán

anonym
anonym Sat, 2012-12-01 09:55

Párom kedvence a Rákóczi túrós, ezért már sok variációt kipróbáltam. Most a Tied következik. :-)
Első olvasatra nagyon tetszik, hogy kevesebb tészta és kevesebb cukor elvével készül.
Ma délután megsütöm, biztos nagyon fincsi lesz.
Köszönöm!

szuszi
Jolán / szuszi Sat, 2012-12-01 15:24

Nagyon remélem, hogy Neked is sikerülni fog! Nagyon sűrűn készítem és így egyre könnyebben megy :-) Én is úgy megsütném.....de sajna a sütőm elromlott, így a fánk mellett kellett döntenem, pedig úgy sütnék valamit....:-(
üdv : Jolán

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2012-06-19 09:11

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.06.18. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

yolika
Yolika / yolika Mon, 2012-06-18 16:58

Végülis majdnem, csak az én nevem Yolanda és a bece nevem Yoli! De a névnapomat Én is pénteken ünnepeltem! Úgyhogy boldog névnapot így utólag is! :)
Üdv
Yolika

szuszi
Jolán / szuszi Mon, 2012-06-18 17:05

Köszönöm a névnapit, én is minden szépet jót kívánok :-) Nagyon szép neved van!

yolika
Yolika / yolika Mon, 2012-06-18 19:11

Neked is szépeket kívánok! :) legyen jó napod! És köszönöm kedvességet! :))

Hoborc
Hoborc Mon, 2012-06-18 10:39

Nagyon szép és nem tűnik bonyolultnak. Elmentettem, hétvégén kipróbálom.

szuszi
Jolán / szuszi Mon, 2012-06-18 14:33

Most a napokban is sütöttem. Abszolute nem bonyolult :-)) Ajánlom hozzá a tégelyes túrót, mert az krémesebb. Úgyis összeáll a tojások sárgájától.
üdv Jolán

847
finomliszt 20 dkg
margarin 10 dkg
cukor 6 dkg
tojássárgája 2 db
szódabikarbóna 0.5 kk
tejföl 3 ek
tehéntúró 50 dkg
cukor 12 dkg
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tojásfehérje 6 db
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag