Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos-szilvás sütemény

Habos-szilvás sütemény
Habos-szilvás sütemény
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető szilvás süti recept. Nem csak szilvával finom. Sárgabarackkal is érdemes elkészíteni vagy bármilyen más gyümölccsel. Nagyon fontos, hogy a tésztát pihentessük, mert akkor lesz finom omlós.

hozzávalók / 8 adag

A habos-szilvás süteményhez

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és legalább egy-két órát a hűtőben pihentetjük.
  2. A szilvát megmosva kimagozzuk.
  3. A  tésztát, miután eleget pihent, kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és megszórjuk búzadarával.
  4. A magozott szilvát elosztjuk rajta, megszórjuk a barna nádcukorral, a vaníliával és fahéjjal.
  5. A tetejére a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és a citromlével. Az egészet rásimítjuk a tészta tetejére.
  6. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, míg a teteje aranyszínű nem lesz.
  7. Miután megsült, vizes késsel szeleteljük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20X30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 725
elküldve: 21
receptkönyvben: 463
elkészítve: 8/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szilvás lepény tojáshabbal, habos gyümölcsös szelet, habos szilvás kocka

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Oblanka
Oblanka Fri, 2012-09-07 23:31

Múlt hét végén, családi grillezés desszertjének sütöttem meg. Nagyon könnyen kezelhető a tészta, a pihentetés után valóban könnyű,rugalmas,jó vele dolgozni, és isteni finom a kész süti. Holnap újra meg kell sütnöm, mert hazavinni már senki nem tudott belőle :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2012-09-09 22:40

Kedves Oblanka!
Nagyon örülök, hogy jól sikerült és tetszett a süti receptje :)
Üdv,
Vera

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2012-07-29 11:25

Kedves Gabocza64!

Nagyon örülök, hogy jól sikerült és ízlett! Köszönöm, hogy megosztottad a véleményedet!
Üdv,
Veruss

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2012-07-29 11:23

Kedves Gregoeva!
Örülök, hogy tetszik:-)
Üdv,
veruss

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2012-07-29 11:22

Kedves Villanyfarkas!
Elnézést, hogy csak most válaszolok, én nem sütöttem elő a tésztáját, mert nem láttam szükségét.
A hab a tetején, ha nagyon pirulna, akkor kisebb hőfokon kell sütni.
Üdv,
Veruss

Pepefiu
Pepefiu Thu, 2012-07-26 16:34

nem igazán egyértelmű mi megy a tésztába. Pontosítasz?
köszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-07-26 17:01

Kedves Pepefiu!

A tésztába a felsorolás első része kerül:
27 dkg liszt
10 dkg vaj
8 dkg cukor
1 db tojás
1/2 citrom leve és héja
1/2 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 ek tejföl

Üdv,
Veruss

mmarcsi75
mmarcsi75 Tue, 2015-10-13 20:59

Azt szeretném kérdezni, hogy akkor most 175 g tejföl kell a tésztába vagy 1 ek, mert nagyon nem mindegy.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2015-10-13 21:24

Kedves mmarcsi75!

Nem tudom miért lett a receptben 1,75 tejföl :(
1 evőkanál kell bele, mint általában a pite tésztákhoz, hogy puhítsa, omlósabbá tegye azt. Az eredetiben is 1 evőkanál szerepel: http://szilvasgombockonyhaja.hu/habos-szilvas-sutemeny/

Elnézést a kellemetlenségért, arra tudok csak gondolni, hogy amikor a NoSalty megváltoztatta a receptfeltöltő felületét, valahogy átíródott.

Köszönöm az észrevételt, javítom is a hibás mennyiséget.

Üdv,
Veruss

mmarcsi75
mmarcsi75 Thu, 2015-10-15 09:33

Kedves Szilvásgombóc / veruss!
Köszönöm a visszajelzést, így már teljesen egyértelmű, kicsit soknak találtam az eredeti mennyiséget. :)
Üdv: mmarcsi75

Pepefiu
Pepefiu Thu, 2012-07-26 21:32

Ó de figyelmetlen vagyok, nem tekertem tovább lefelé :)

Ne haragudj, és köszi a választ!
üdv,
Pepe

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-07-26 21:48

Kedves Pepe!
Semmi gond, dehogy haragszom! Örülök, hogy megoldódott :-)

Üdv,
Veruss

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-07-26 17:02

Kedves Anci!

Örülök, hogy tetszik, remélem ízleni fog, ha elkészíted!

Üdv,
Veruss

424
finomliszt 27 dkg
vaj 10 dkg
cukor 8 dkg
tojás 1 db
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 1 ek
szilva 1.2 kg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
búzadara 2 evőkanál
melaszos nádcukor 10 dkg
tojásfehérje 5 db
porcukor 3 ek
citromlé 1 ek