Nosalty Logó

Habos szelet diós-lekváros töltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kattika
Habos szelet diós-lekváros töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémes réteghez

A tetejére

Összesen 628 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémes réteghez

A tetejére

Összesen 6290 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémes réteghez

A tetejére

Összesen 385 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 628 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.7 g

Zsír

  • Összesen
    340.6 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5058.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1081 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    2187 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    734.1 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    364 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1829 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    1096 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1787 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1382 micro
Összesen 6290 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 385 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémes réteghez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához összekeverjük a tojássárgájákat a cukorral, a vajjal, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a tejet.
  2. Nem lesz folyékony massza, belenyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és betesszük sülni.
  3. A diót és a mogyorót picit megpirítjuk, ledaráljuk.
  4. Kevés tejben feloldunk 3 ek cukrot, és összekeverjük a darált dióval és mogyoróval.
  5. Mikor már majdnem készen van, kb. háromnegyedére, kivesszük, megkenjük baracklekvárral, rákenjük a diós keveréket, végül pedig a cukorral felvert kemény tojásfehérjehabot.
  6. Visszatesszük a sütőbe, amíg teljesen megsül.
  7. Tetejére szórhatunk reszelt csokoládét vagy egyébb díszítő cukorkát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7609
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 29.

Receptkategóriák

Kattika 126 recept

Azt hittem, mamám már nem tud meglepni, aztán jön egy remek süteménnyel, hogy a hétvégén tanulta egy nénitől, aki a 80 éves születésnapjára sütte a vendégeknek. Nagyon finom sütemény, rögtön el is kértem a receptjét :)

Hozzászólások

Hozzávalók

A piskótához

A krémes réteghez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek