Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Királynő puding

Királynő puding
Királynő puding
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan édesség után kutakodtam a gyűjteményemben, amit eddig még nem készítettem el. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A cukor sok, így én azt ajánlom, hogy mindenki ízlésének megfelelő mennyiségben használja. Azért is érdemes megfontolni, mert a lekvár is édesíti a pudingot. Édesmorzsát használtam a zsemlemorzsa helyett, és kapcsos tortaformát a jénai helyett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet, a vajat, a cukor felét és a narancshéjat jó forróra melegítjük, de nem kell forralni.
  2. A tojások sárgáját a maradék cukor felével egy hőálló tálban fehéredésig verjük, majd folyamatos keverés közben hozzáöntjük a forró tejet.
  3. Belekeverjük a zsemlemorzsát, és egy vajazott jénaiba öntjük a masszát. 
  4. 180 fokon 20-25 percig sütjük, majd kivesszük picit hűlni, de a sütőt nem kapcsoljuk ki.
  5. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A picit lehűtött massza tetejét megkenjük lekvárral, majd ráhalmozzuk a tojáshabot, és visszatesszük a sütőbe újabb 20-25 percre.
  6. Langyosan a tálaláskor már nem esik szét, így várjunk türelemmel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 811
elküldve: 3
receptkönyvben: 160
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tojáshabos desszert, lekvárral sült habos desszert

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-01-24 14:03

Pici fiad után szabadon ez tényleg "inom":)) Mentettem:) Köszi a receptet, üdv: Gabi

595
tej 6 dl
vaj 3 dkg
porcukor 22 dkg
zsemlemorzsa 8 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
tojás 4 db
1 csipet
lekvár/ dzsem 5 ek
vaj 1 ek