Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Néger kocka Pekoevi konyhájából

Néger kocka Pekoevi konyhájából
Néger kocka Pekoevi konyhájából
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom kedven sütije.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a tojások sárgájával.
  2. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a margarinos masszával elvegyítjük.
  3. Óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet, és vajazott tepsibe öntjük.
  4. Előmelegìtett sütőben 200 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
  5. A tojások fehérjét a porcukorral vízgőz felett kemény habbá verjük, majd a langyos tésztára kenjük.
  6. A margarint felolvasztjuk a vízzel, majd összefőzzük a kakaópor és porcukor keverékével.
  7. A megdermedt habra kenjük, és tálalásig hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 34 766
elküldve: 19
receptkönyvben: 498
elkészítve: 5/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Pekoevi

Mióta szakács: 2011.12.19.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos szelet, néger szelet, kakaós szelet tojáshabbal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zévi
Zévi Tue, 2013-05-14 08:24

Remek receptnek tűnik!
Én csak azzal vagyok mindig bajban, hogy a leírt tészta mennyiség mekkora tepsiben lesz olyan magas, mint a képen. Kezdő "szakácsként", itt sem tudom eldönteni, hogy a nagyobb, vagy a kisebb méretű tepsim lesz a magfelelő. 30x20 vagy 25x35 ? Nem jó, ha túl vékony az alja, de mivel habos, az sem jó, ha nagyon magas. Vki tudna ebben segíteni?

kicsiszoke
kicsiszoke Sat, 2013-03-16 18:29

Szia! Nem hagytál ki véletlenül pár dolgot a leírásból?
1:A tészta hozzávalónál szerepel a kakaópor,a leírásban már nem hogy mikor kell a kakóport hozzá adni.
2:A tésztához kell a 4 tojássárga és a fehérje is,tehát akkor a krémhez külön kell még 4 tojásfehérje.
3:Én úgy tudom hogy a krémet miután rákenjük a megsült tésztára,még kb 10 percig szárítani kell a sütőben.
Amúgy biztos nagyon finom lesz,most készítettük el a lányommal,és ezeket a hiányosságokat tapasztaltam. Ne értsd félre ,nem bántásként írtam le ezeket,csak észrevétel.

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2012-12-09 22:28

Édesanyám szokta sütni és én imádtam , a gyerekkorom jutott az eszembe.Gusztusos nagyon!!

1428
margarin 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojás 4 db
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 ek
finomliszt 15 dkg
cukor 10 dkg
tojásfehérje 4 db
porcukor 20 dkg
margarin 20 dkg
víz 6 ek
cukrozatlan kakaópor 6 ek
porcukor 10 ek