Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos kávés piskóta

Habos kávés piskóta
Habos kávés piskóta
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt eredetileg tortaként csináltam, úgy ünnepélyesebb.

hozzávalók / 5 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát megsütjük.
  2. Kemény habbá verjük a tejszínt, hozzáteszük a mascarponét, habfixállót, a mézet és a vaníliás cukrot. Jól elkeverjük, hogy sima krémet kapjunk.
  3. Lefektetjük a piskóta lapot, megcsepegtetjük  a kávéval, és a krémet rákenjük.
  4. Vigyázva óvatosan feltekerjük a piskótát. Egy kicsit behűtjük, és felszeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 710
elküldve: 0
receptkönyvben: 79
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Noémilau

Mióta szakács: 2012.01.17.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávés piskótatekercs, krémes tekercs piskótából, mascarponéval töltött piskótás tekercs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1027
tojás 6 db
cukor 27 dkg
finomliszt 24 dkg
napraforgó olaj 7 ek
sütőpor 0.5 teáskanál
1 csipet
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
habtejszín 3 dl
mascarpone 25 dkg
feketekávé 1 dl
méz 2 ek
vaníliás cukor 2 csomag
habfixáló 1 csomag