adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
544
Kalória
16.2g
Fehérje
55.6g
Szénhidrát
28.2g
Zsír
110.3g
Víz
252.1g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
29.4g
Cukor
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
544
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
2723
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
194
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 474.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 55.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 110.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 300 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 359 micro
Összesen
544
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 81.2 g
Zsír
-
Összesen 141 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 1260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2371.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 598 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 864 mg
-
Nátrium 644 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 278.1 g
-
Cukor 147 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 551.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1569 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 124 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 1038 mg
-
Retinol - A vitamin: 1502 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 782 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1796 micro
Összesen
2723
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 39.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
194
kcal
Elkészítés
tészta
- A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a lisztet a sütőporral, és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
- 200 fokon 20-25 percet sütjük.
- Amikor megsült, kissé nedves konyharuhára borítjuk, és felcsavarjuk.
krém
- Az epret passzírozzuk-pépesítjük. A zselatint elkészítjük, és a pudingot megfőzzük az utasítás szerint a tejben, majd belekeverjük a cukrot és az epret.
- A margarint habosra keverjük, és kanalanként hozzákeverjük az epres pudingot és a felolvasztott zselatint.
- A krém nagyobb részét kenjük a tésztára, majd a szélére rakjunk félbevágott eperszeleteket, kenjük rá a megmaradt krémet, és óvatosan csavarjuk föl (a krém kissé lágy).
- Rakjuk hidegre pár órára, akár egy éjszakára.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Főzés ideje: 5 p
- Sütés ideje: 25 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
A piacon sok epret vettünk, így ami megmaradt, ez készült belőle.