r
Nosalty Logó

Kincsesbánya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kincsesbánya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 625 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 6240 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 232 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 625 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    270.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7060.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1937 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2300 mg
  • Nátrium
    2252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    826.6 g
  • Cukor
    600 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    847 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    413 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    1591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2681 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2354 micro
Összesen 6240 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 232 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is még tovább verjük, míg a cukor el nem olvad. Amikor kemény, beletesszük a tojás sárgákat, ezzel is egy kicsit tovább verjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és fakanállal óvatosan a habba keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
  2. Míg a piskóta sül és hűl, elkészítjük a krémet: a tojás sárgákat összekeverjük a liszttel és a tejjel, összefőzzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémehez keverjük.
  3. A piskótát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskótát a rumos kávéba mártjuk és szépen egymás mellé rárakjuk a lekváros piskótára, majd ráöntjük a krémet.
  4. A habhoz a tojásfehérjéket acukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk.
  5. Csokit is lehet reszeltni a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 33x34
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 2029
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 305842
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon ízletes sütemény, családi összejövetelen kiváló édesség.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami negatív hatással van a libidóra

Azt szinte mindenki betéve fújja, hogy melyek azok az ételek, amelyek fokozzák a szexuális vágyat, azaz afrodiziákumként szolgálnak – klasszikusan ilyen például az osztriga, valamint a vörösbor is. Arról viszont már sokkal kevesebb szó esik, hogy mely ételek képesek rombolóan hatni a libidóra.

Nosalty

További cikkek