Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kincsesbánya

Kincsesbánya
Kincsesbánya
85 perc / előkészület: 50 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (99)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon ízletes sütemény, családi összejövetelen kiváló édesség.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is még tovább verjük, míg a cukor el nem olvad. Amikor kemény, beletesszük a tojás sárgákat, ezzel is egy kicsit tovább verjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és fakanállal óvatosan a habba keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
  2. Míg a piskóta sül és hűl, elkészítjük a krémet: a tojás sárgákat összekeverjük a liszttel és a tejjel, összefőzzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémehez keverjük.
  3. A piskótát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskótát a rumos kávéba mártjuk és szépen egymás mellé rárakjuk a lekváros piskótára, majd ráöntjük a krémet.
  4. A habhoz a tojásfehérjéket acukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk.
  5. Csokit is lehet reszeltni a tetejére.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 33x34 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 287 954
elküldve: 275
receptkönyvben: 4 310
elkészítve: 141/201
Facebookon megjelent: 4

szakács

Böbe

Mióta szakács: 2010.03.14.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

habos-krémes süti

Hozzászólások (99)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2017-04-10 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.04.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Zera84
Zera84 / Zera84 Sat, 2017-03-25 19:22

a piskóta nagyon jó lett, de a végeredmény, hát vegyes, ízre jó lett, de az állaga, kinézete meg sem közelíti a képen láthatót, elég rossz kinézete lett. Biztos én csináltam valamit rosszul.

grafianci
grafianci Sun, 2014-11-02 11:43

Ezt a receptet kerestem :) A Gasztro magazinban Részeges Izidorként írták le.De mindegy is mi a neve a lényeg,hogy isteni finom :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2014-10-08 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.10.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

zsoharkati
zsoharkati Wed, 2014-07-16 16:44

Kedves Böbe!
Isteni finom lett a süti.A krémje is pompás,vanillia cukrot is raktam bele..Én Hullalát tettem a tetejére,mert nem szeretem a tojásfehérjés mázt. Milka Triolade csokit reszeltem rá.(Ét-, tej- és fehércsoki).Olyan lett,mint egy torta.Holnap indul Angliába a lányom,ez a "búcsú süti".

Köszi:Kati

Köszi:Kati

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Wed, 2013-12-18 20:32

Bár tapasztalatból tudom, hogy Karácsonykor nem jó ötlet újítani, de ennek a receptnek nem tudok ellenállni.
December 24-én ez lesz az egyik deszert.

Böbe2010
Böbe / Böbe2010 Wed, 2013-12-18 20:58

Szia lotifut! Nem fogod megbánni hogy a sütimet választottad nagyon finom és kiadós édesség. Sok sikert hozzá! Boldog karácsonyi ünnepeket kívánok!

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Thu, 2013-12-26 11:49

Szia Böbe!
Köszönöm és viszont kívánom! :)
Tegnap elkészítettem és... FANTASZTIKUS!!!!! Nyáron az egyik nagykedvenc - biztosan ismered a joghurtos-gyümölcsös-piskótás - itt egy link hozzá: http://www.nosalty.hu/recept/citromvarazs-citromos-alom-3 igaz, én eperrel vagy őszibarackkal szoktam készíteni.
Viszont ősszel-télen ezentúl ez a recept lesz a nyerő!
Amit legközelebb talán másképp csinálok, hogy szerintem érdemes egy nappal előbb összeállítani (a tetején lévő tojáshab kivételével), hogy jobban összeérjenek az ízek.
Ismételten köszönöm a receptet! Örömteli napokat kívánok! :)

Böbe2010
Böbe / Böbe2010 Thu, 2013-12-26 20:42

Szia lotifut ! Nagyon örülök hogy sikerült és ízlett. Igen nem árt ha legalább egy fél napot áll . Másnap még finomabb. köszönöm a linket biztos kifogom próbálni. Köszönöm a jó kívánságot én is hasonló jókat kívánok! boldog újévet! Üdv Böbe!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2013-11-07 03:44

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.11.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

eletke
Eletke / eletke Wed, 2013-08-28 19:31

ma elkeszitettem, nagyon konnyebb es kellemes suti,akar hivhatnank habos misunak is ;-)koszonettel:e

BIROKATI75
BIROKATI75 Sat, 2013-04-06 12:53

Kedves Böbe!

Én is húsvétra készítettem el , és nagyon nagy sikerem volt vele. A kávé keserűsége ellensúlyozza az édes krémet, ami egyébként isteni, meg az édes lekvárt, úgyhogy a végeredmény egyszerűen fantasztikus. Köszönet a receptért, mindenkinek csak ajánlani tudom!!!!

Chapii
Chapii Sat, 2012-04-07 18:41

Szia Böbe!
Megsütöttem ma ezt a süteményt!! Nagyon finom lett! Köszönöm szépen a receptet!

bkriszta77
bkriszta77 Thu, 2012-02-16 15:18

csajok ez nem túl csömör édes??:)a lekvár a krém meg a hab is mindd cukor és cukor..
azért érdeklődöm,mert már hasonló repertet elkészítettem,és az olyan émelygősen édes volt nem is ízlett megmondom őszintén.
köszönöm szépen a választ!:)

Kriszta.

mimi0877
mimi0877 / mimi0877 Sat, 2012-12-01 15:41

A krémbe elég 16dkg cukor,a lekvár nálunk házi baracklekvár,és az nem édes,inkább picit savanykás,és együtt nagyon-nagyon finom!Imádjuk!

Animani67
Animani67 Thu, 2012-02-16 12:53

Kedves Böbe!Szeretném megköszönni ezt a csodás süti receptet:)Elkészítettem és valami felséges lett és nagyon egyszerű megcsinálni.A családom rajongott érte:)Mégegyszer köszi,bekerült a kedvencek közé.)Szép napot kívánok!

Mammandrea
Mammandrea Sun, 2012-01-15 09:47

Sziasztok!
Ezt a sütit édesanyám is rendszeresen készíti, mivel a kisfiaim nagy kedvence. Nekem sajnos nem jön be szegényke, a baracklekvár és a kávé íze együtt...brrr. Ezért nem is igyekeztem megszerezni a receptet.
Ma reggel viszont mindketten ezt kérték délutáni nasinak.
Sebaj, fő a család, ma én is megsütöm Nekik! Remélem összejön nekem is! :-)
Köszi a receptet!
Andi

ancika1972
ancsi / ancika1972 Sun, 2011-08-28 15:04

Én is megsütöttem,de a tojáshab helyett 0,2 dl tejszínhabot tettem! Nagyon finom!A receptért köszönet!

borbelysz
borbelysz Sun, 2011-08-28 11:37

Szia!
Tegnap megcsináltam, óriási sikere lett a családban. Annyit változtattam csak, hogy a tetejére a habba nem raktam csak 4 ek cukrot. Bőven elég volt. Gratulálok a recepthez.

cs.juci
Juci / cs.juci Sun, 2011-07-31 11:41

Magenta 99. Nekem 40x 25 -ös tepsiben lett 2.5 centis. Nem létezik, hogy olyan magas legyen, vagy varázsló vagy :)

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Thu, 2012-09-27 12:18

Szerintem az lehetett a gond, hogy a liszt-es cukor mennyisege a roppant egzakt "evokanal"-ban vannak megadva. En is befurodtem vele, az en tesztam meg alig par millimeteres lett (de biztosan kevesebb, mint 1 cm). Megirnatok esetleg ti, akiknek sikerult, hogy az a 4-6 evokanal mennyi GRAMMBAN?

Magenta99
Magenta99 Thu, 2011-07-28 14:28

Nekem meg az a fura, hogy a leírt tepsimérethez képest 6 tojásból ilyen lapos lesz a piskótatészta?
Nekem ennél nagyobb tepsiben 6 tojásból kábé 5-6 cm magas lesz.

cs.juci
Juci / cs.juci Thu, 2011-07-28 10:05

Holnap vendégek jönnek. Ezt a sütit fogom megcsinálni, nagyon tetszik és nem tűnik olyan nehéznek. Előre kíváncsi vagyok ,milyen lesz! :)

Szilvi93
Szilvi93 Sat, 2011-07-16 10:30

Sziaa..:) most csináltam meg a recepted, a krémet és a habot is külön külön kostoltam, ugy nagyon finom mindkettő...remélem együtt is minden klappolni fog.:) a rumot kihagytam belőle, mert a boltban nem adtak, mivel még nem vagyok 18..:( Bizom benne, hogy a családnak is elnyeri a tetszését...külsőleg is nagyon jó formája van.:) köszi a receptet!.
Szilvi

zederta
ze(n)derta / zederta Sat, 2011-07-16 14:10

őszinte elismerésem a boltos hozzáállásához!
sajnos a legtöbb helyen nem igazán foglalkoznak vele, hogy kined adnak el cigarettát vagy alkoholt...

Antsa86
Anita_Z / Antsa86 Sat, 2011-05-14 14:15

Ez nálunk Részeges Izidor néven fut! Isteni finom süti, már nagyon sokszor készítettük, és még fogjuk is ;)

Kota
Kota Sun, 2011-05-08 20:45

Szia Böbe!
Elkészítettük a sütit, nagyon finom és könnyű.Köszi a receptet!
Annyit írnék még kiegészítésként, hogy szerintem túl sok a 3dl kávé, ahhoz, hogy beforgassuk a b.piskótát, elég 1.5dl is.Ja és a barack lekvárból sem kell egy üveggel.:)
Még egyszer nagyon köszi a receptet, örülök, hogy megosztottad velünk!

martymatyas
martymatyas Wed, 2011-04-27 18:29

Sziasztok
Nagyon finom lett, mindenkinek nagyon izlett. Köszi mégegyszer.

martymatyas
martymatyas Sat, 2011-04-23 11:03

Sziasztok
Most lett kész a sütemény, kinézetre isteni,ebből torta lett. Hogy milyen az ize azt majd holnap elmondom.
Én is kisporoltam a cukrot.
Köszi a receptet.

KICSIHENI
KICSIHENI Fri, 2011-03-18 11:15

Sziasztok!Elöször a recept megosztójának:köszönöm szépen!!!Ez a világ legjobb receptje!Megcsináltam és rögtön ez lett a család kedvence a saját készítésű túrótortám után!Bár Én itt-ott kispóroltam a cukrot,mert sztem túl sok!
Tényleg guszta és eszméletlen finom!!!Üdv Heni

625
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 csapott ek
sütőpor 1 csomag
margarin 25 dkg
tojássárgája 4 db
porcukor 20 dkg
tej 0.6 l
finomliszt 4 csapott ek
babapiskóta 200 g
feketekávé 3 dl
rum 1 ek
sárgabaracklekvár 300 g
tojásfehérje 4 db
cukor 9 ek