r
Nosalty Logó

Kincsesbánya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kincsesbánya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 625 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 6240 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Összesen 232 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 625 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    270.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7060.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1937 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2300 mg
  • Nátrium
    2252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    826.6 g
  • Cukor
    600 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    847 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    413 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    1591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2681 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2354 micro
Összesen 6240 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 232 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is még tovább verjük, míg a cukor el nem olvad. Amikor kemény, beletesszük a tojás sárgákat, ezzel is egy kicsit tovább verjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és fakanállal óvatosan a habba keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
  2. Míg a piskóta sül és hűl, elkészítjük a krémet: a tojás sárgákat összekeverjük a liszttel és a tejjel, összefőzzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémehez keverjük.
  3. A piskótát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskótát a rumos kávéba mártjuk és szépen egymás mellé rárakjuk a lekváros piskótára, majd ráöntjük a krémet.
  4. A habhoz a tojásfehérjéket acukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk.
  5. Csokit is lehet reszeltni a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 33x34
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 298913
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon ízletes sütemény, családi összejövetelen kiváló édesség.

Hozzászólások

ze(n)derta

szia Böbe! csoda ez a süti! gratulálok. üdv, toma

Törölt felhasználó

Szia! Ez nagyon gusztusos, már most bele tudnék harapni! :-) Tuti megcsinálom! Köszike a receptet! Timi

Törölt felhasználó

Szia Toma köszönöm. Az íze is csodás csak ajánlani tudom mindenkinek az elkészítését nem olyan nehéz érdemes kipróbálni.üdv, Böbe

Törölt felhasználó

Szia Timi! nagyon szívesen örülök hogy tetszik sok sikert a sütéshez. Szeretettel,Böbe

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki,holnap után meg is csinálom,és majd megírom a véleményt. Köszi Üdv:Anikó

Törölt felhasználó

Szia Ancsa! Sok sikert kívánok. Várom a véleményed, remélem tetszeni fog. Üdv. Böbe

szlivia2

Szia!El?ször is nagyon nagyon guszta ez a süti,holnap már csinálom is!Annyi kérdésem lenne,hogy nem a fehérjét kell óvatosan a sárgájába forgatni és utána a süt?poros lisztet is?Nem lesz gond a fehérjével,ha a sárgájával együtt tovább verjük?El?re is köszi!Szép napot!

Törölt felhasználó

Szia szlivia! Én mindig így csinálom a piskótát, és még soha nem volt vele gond.De ahány ház annyi szokás. Én garantálom, hogy így sem lesz vele semmi probléma.Jó sütést és szép napot kívánok! Böbe

Törölt felhasználó

Sziasztok! Meg szeretném sütni hétvégén ezt a sütit és azt kérdezném, hogy a kávé helyett valami másba lehet forgatni a babapiskótákat? És, ha igen, akkor mit tudtok javasolni? El?re is köszi: Nóri

Törölt felhasználó

Szia Nóri! Igaz, hogy én még mással nem próbáltam, de eltudnám képzelni forró csokiba, vagy capuccinoba mártva.Sok sikert. Böbe

Törölt felhasználó

Szia Böbe! Nagyon köszönöm a válaszodat, remélem, sikerülni fog, mert a testvéremnek és barátainak lesz meglepi egy koncert után! :) De a babapiskótát nem sokáig áztatod, csak éppen annyira, hogy bevonja a kávé, néhány másodprecre, ugye? Köszi!

Törölt felhasználó

Szia Nóri! Ha cukrozottat veszel azt csak éppen bele mártani.Ha simát, az egy kicsit keményebb azt egy pár másodpercig. Én úgy szoktam, ha egy kicsit a teteje olvad, már jó.Azután még a krémb?l, is szív magába. másnap a legfinomabb. üdv Böbe

Törölt felhasználó

Kipróbáltam. Kinézetre szép lett. Viszont az íze??? ... Sosem jártam még így, de tálcástól hajítottam a kukába. :-( A krémhez pl. szerintem sok a 25 dkg margarin, merthogy inkább lett édes margarin íze a krémnek, mint más.

Fiona

Nagyon finom süti,és laktató.Nekem sikerült.Minden stimmel ezzel a sütivel.ENNYI! Köszi.

Törölt felhasználó

Szia! En is kiprobaltam ezt a receptet, nagyon finom lett! --en ugyan margarin helyett vajjal csinaltam a kremet mert itt a margarin eleg sos, illetve mivel hogy nem volt itthon barack leki, ribizli lekvart hasznaltam. Koszi!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.