r
Nosalty Logó

Habos fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos fánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1982 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 331 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3292.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1050 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    1160 mg
  • Nátrium
    912 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.7 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    658.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 1982 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, az 5 dkg cukrot a tojások sárgájával és fél evőkanál vízzel összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, valamint a tojásfehérjét, amit előzőleg kemény habbá vertünk. Fakanállal jól összeforgatjuk, amíg csomómentes, híg állagú tésztát kapunk.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tésztából kis halmokat (körlapokat) helyezünk rá. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük, és kétfelé osztjuk (az egyik lesz a fánkok teteje, a másik az alja).
  3. A pudingporból, a 3 dl tejből és igény szerint 2-3 kanál cukorból kemény pudingot főzünk,és hagyjuk kihűlni.
  4. A gyümölcsöt apró kockákra vágjuk (bármilyen szárazabb gyümölcs lehet, ami passzol a pudinghoz), és a fedő tésztakorongok tetejére halmozzuk.
  5. A tortazselé porhoz 1 dl, forrásban lévő vizet adunk, és kb. fél percen keresztül keverjük, hogy a por feloldódjon.
  6. Kiskanállal több lépésben a gyümölcshalmokra csepegtetjük, hogy a fedelünk egy szilárd zselé bevonatot kapjon (így finomabb lesz és nem barnul meg, illetve nem szárad ki a gyümölcs).
  7. Az alsó tésztalapokat vastagon megkenjük a pudinggal.
  8. A tejszínt a 3 tk porcukorral kemény habbá verjük, és a pudingrétegre kenjük (ehhez nyomózsákot is használhatunk).
  9. Lefedjük a fánkok tetejét a gyümölcsös fedő korongokkal. Akár azonnal fogyasztva, akár lehűtve másnap nagyon finom és dekoratív desszert. Mérettől függően kb. 18-20 db fánkot kapunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17935
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az indiáner fánk feltuningolt változata.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?