Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos fánk

Habos fánk
Habos fánk
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az indiáner fánk feltuningolt változata.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, az 5 dkg cukrot a tojások sárgájával és fél evőkanál vízzel összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, valamint a tojásfehérjét, amit előzőleg kemény habbá vertünk. Fakanállal jól összeforgatjuk, amíg csomómentes, híg állagú tésztát kapunk.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tésztából kis halmokat (körlapokat) helyezünk rá. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük, és kétfelé osztjuk (az egyik lesz a fánkok teteje, a másik az alja).
  3. A pudingporból, a 3 dl tejből és igény szerint 2-3 kanál cukorból kemény pudingot főzünk, és hagyjuk kihűlni.
  4. A gyümölcsöt apró kockákra vágjuk (bármilyen szárazabb gyümölcs lehet, ami passzol a pudinghoz), és a fedő tésztakorongok tetejére halmozzuk.
  5. A tortazselé porhoz 1 dl, forrásban lévő vizet adunk, és kb. fél percen keresztül keverjük, hogy a por feloldódjon.
  6. Kiskanállal több lépésben a gyümölcshalmokra csepegtetjük, hogy a fedelünk egy szilárd zselé bevonatot kapjon (így finomabb lesz és nem barnul meg, illetve nem szárad ki a gyümölcs).
  7. Az alsó tésztalapokat vastagon megkenjük a pudinggal.
  8. A tejszínt a 3 tk porcukorral kemény habbá verjük, és a pudingrétegre kenjük (ehhez nyomózsákot is használhatunk).
  9. Lefedjük a fánkok tetejét a gyümölcsös fedő korongokkal. Akár azonnal fogyasztva, akár lehűtve másnap nagyon finom és dekoratív desszert. Mérettől függően kb. 18-20 db fánkot kapunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 956
elküldve: 3
receptkönyvben: 213
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Eszti

Mióta szakács: 2012.10.09.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos fánk, habos pudingos fánkok

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

331
tojás 3 db
cukor 5 dkg
finomliszt 10 dkg
sütőpor 0.5 csomag
habtejszín 2 dl
porcukor 3 teáskanál
vaníliás cukor 0.5 csomag
pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
tortazselé 15 g
víz 1 dl
alma 1 közepes db
körte 1 közepes db